FNV KIEM

FNV vraagt nieuw kabinet om bescheidenheid
Geen controversiële dossiers afhandelen en vooral veel bescheidenheid in acht nemen. Dat is de boodschap van de FNV aan een nieuw kabinet Balkenende, in een brief aan informateur Lubbers.

De FNV vindt dat zo snel mogelijk de kiezer aan het woord moet komen door het houden van verkiezingen. Hoe eerder, hoe beter, aldus de vakcentrale in haar brief. FNV-voorzitter Agnes Jongerius zegt wel tevreden te zijn met de val van het kabinet. Maar of dit nu de aanleiding moest zijn? Ons ging het toch meer om andere maatregelen. Los daarvan denk ik wel: eindelijk.
De FNV wil graag dat een eventueel nieuw kabinet Balkenende de verplichte werkgeversbijdrage voor kinderopvang zonder vertraging doorvoert. Ook de nieuwe Arbowet moet er volgens de FNV komen, maar dan wel conform de opmerkingen van de Stichting van de Arbeid. Over de opstelling van een nieuwe begroting maakt de FNV zich zorgen. Een rechtvaardig inkomensbeleid, verhoging van de arbeidsparticipatie, scholing, het zijn allemaal dingen die wij belangrijk vinden, zegt Jongerius. Ze moeten nu geen geld over de balk gooien. Dus geen cadeautjes uitdelen om cadeautjes uit te delen. Ik gun iedereen zn cadeau, maar dat moet wel op een rechtvaardige manier. Bijvoorbeeld door kansen voor jongeren op de arbeidsmarkt te vergroten. Ik hoop dat er in de begroting de juiste beleidsaccenten worden gemaakt.
---