Gemeente Schiedam


Verstandelijk gehandicapten uit Esslingen op bezoek in Schiedam

In het kader van uitwisselingen met partnersteden heeft een groep bestaande uit zes licht verstandelijk gehandicapten en twee begeleiders uit de Duitse partnerstad Esslingen een bezoek gebracht aan Schiedam.

Doel van dit bezoek was het uitwisselen van kennis en ervaring met betrekking tot de woon, leef- en werkomstandigheden van verstandelijk gehandicapten in Schiedam en in Esslingen.

Als gastheren en dames traden op begeleiders en cliënten van de Stichting Paus Johannes XXIII van het gezinsvervangend tehuis De Vleugel in Schiedam-Groenoord.

Deze Stichting heeft als doelstelling ondersteuning voor mensen met een verstandelijke handicap.

Gedurende hun verblijf in Schiedam van 22 tot 28 juni hebben zij een intensief programma afgewerkt.

Zo hebben de Duitse gasten samen met hun Schiedamse vrienden een bezoek gebracht aan de B.G.S. waar zij door de directeur, de heer Adolfs, zijn rondgeleid. Daarna volgde een bezoek aan het stadskantoor waar zij werden ontvangen door loco-burgemeester Maarten Groene.

Ook werd een bezoek gebracht aan het gezinsvervangend tehuis De Vleugel, waar de Schiedammers konden laten zien hoe zij wonen.

Natuurlijk was er ook tijd voor ontspanning. Een vaartocht met de fluisterboot en een bezoek aan Molen de Palmboom mochten niet ontbreken. Ook stond een gezamenlijk bezoek aan Diergaarde Blijdorp en de Euromast op het programma. Het bezoek is afgesloten met een diner.

Het is de bedoeling dat de groep uit Schiedam op een nog nader te bepalen tijdstip een tegenbezoek brengt aan Esslingen.

Deze uitwisseling is mogelijk gemaakt dankzij een subsidie van de gemeente Schiedam, de gemeente Esslingen en de Stichting Paus Johannes XXIII.