Productschap Margarine


06.07.2006

Remia genomineerd voor De Gouden Noot 2006

De genomineerde verpakkingen van de 23e editie van De Nederlandse Verpakkingswedstrijd De Gouden Noot zijn bekend. Een van de genomineerden is Remia met zijn verpakking met ingebouwde schenkkan voor warme sauzen.

Met deze nationaal en internationaal bekende competitie stimuleert het NVC innovaties op het gebied van verpakkingen. Winnaar is de onderneming die volgens de nationale jury de meest innovatieve verpakking van de afgelopen twee jaar in de markt heeft geĂŻntroduceerd. Deze onderneming neemt op 3 oktober van dit jaar na afloop van het 5e Nationale Verpakkingsinnovatie Diner de felbegeerde trofee met daarin de massief gouden walnoot mee naar huis.

Jurering
De jury bestaat uit vertegenwoordigers van NVC-lidbedrijven uit de gehele verpakkingsketen, van grondstofleverancier tot grootwinkelbedrijf. Juryvoorzitter is prof dr. Onno Omta, hoogleraar Management van Innovatie aan Wageningen University and Research (WUR). De jurering neemt drie volle dagen in beslag en is daarmee een van de zwaarste wedstrijdtrajecten die de Nederlandse industrie kent.

Het winnen van de Gouden Noot zorgt voor zeer forse nationale en internationale publiciteit. Alle genomineerde verpakkingen worden tevens prominent tentoongesteld in de NVC-stand bij de centrale ingang van de Macropak, die van 3-6 oktober in Utrecht wordt gehouden en naar verwachting ruim twintigduizend bezoekers trekt. Het allerbelangrijkste voordeel van het winnen van de Gouden Noot blijkt vaak intern te zijn: een stimulans voor medewerkers en gebruikers om mee te denken over optimalisering van de verpakking.