Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

Persberichten van 6 juli 2006

Regio, 06-07-2006

Kampen

Mishandeling

Kampen Een 28-jarige inwoner uit Kampen heeft woensdag aangifte gedaan van mishandeling. De man wandelde dinsdag rond de klok van 23.30 uur over de IJsselkade met zijn vriendin om hun hond uit te laten. Ter hoogte van het bankje nabij de Molen krijgt hij een woordenwisseling met een groep van 6 a 7 jeugdigen. Dit mondde uit in een schermutseling waarbij over en weer klappen vielen. Een 15-jarig meisje uit Kampen meldde zich woensdagmorgen ook op het bureau. Ook zij deed aangifte van mishandeling. Haar verhaal was dat er een woordenwisseling tussen de man en haar en haar vrienden was ontstaan waarna de man haar had vastgepakt en geslagen. De zaak is in onderzoek genomen.

Steenwijkerland / Horst & Waterland

Aanrijding personenauto en twee bromfietsers

Zwartsluis Op woensdagmiddag rond 15.15 uur heeft er op de Mastenmakerstraat een aanrijding plaatsgevonden. Een 40-jarige autobestuurder uit Steenwijk reed over de Mastenmakerstraat en verleende op de kruising met de Provinciale weg N331 geen voorrang aan een 16-jarige bromfietser en een 17-jarige bromfietster (beiden uit Zwartsluis). Hierdoor ontstond er een aanrijding. Beide bromfietsers raakten de auto in de flank. Hierbij zijn beide bromfietsers gewond geraakt. De 16-jarige jongen liep een grote beenwond op en het 17-jarige meisje had last van haar borst. Beiden zijn overgebracht naar het ziekenhuis.

Achterop op de bromfiets van het 17-jarige meisje zat ook nog een 17-jarige jongen uit Zwartsluis. Hij is niet gewond geraakt bij de aanrijding.

Automobilist rijdt door na aanrijding

Zwartsluis Op woensdagmiddag even na 14.00 uur heeft er in een scherpe bocht in Baarlo een aanrijding plaatsgevonden. Een 62-jarige bromfietser uit Darp reed ter hoogte van Baarlo, komende uit de richting van Meppel, toen hij moest uitwijken voor een hem tegemoetkomende auto. Deze auto, een blauwe Mercedes Benz, hield niet voldoende rechts. Hierdoor reed de bromfietser rechts de berm in en kwam hij 10 meter verder ten val. Hij heeft schaafplekken en een gebroken sleutelbeen overgehouden aan de aanrijding en is overgebracht naar het ziekenhuis in Zwolle. De autobestuurder is na de aanrijding doorgereden. De politie is op zoek naar mogelijke getuigen of naar personen die iets meer kunnen vertellen over deze aanrijding. Hen wordt verzocht contact op te nemen via 0900-8844.

Fietser raakt licht gewond bij aanrijding

Giethoorn Op woensdagavond rond 18.30 uur is op de Beulakerweg een 45-jarige fietser uit Steenwijk licht gewond geraakt bij een aanrijding. Een 27-jarige autobestuurder uit Giethoorn wilde vanuit een uitrit het fietspad naast de Beulakerweg oprijden, maar liet hierbij de 45-jarige fietser niet voorgaan. Hierdoor ontstond er een aanrijding tussen beiden. De man is licht gewond geraakt aan zijn kuit.

Zwolle

Inbreker rijdt met heftruck

Zwolle Woensdagavond bleek dat er was ingebroken in de loods van een bedrijf aan de Gasthuisdijk. Een ruit was ingegooid en een heftruck was verplaatst naar een ander deel van het terrein. Zover nu duidelijk is er niets weggenomen.

Insluiping in school

Zwolle Woensdagmorgen heeft er een insluiping plaatsgevonden bij een school aan de Botlek. Uit een kantoorruimte werd uit een tas een portemonnee en een bos sleutels weggehaald. Uit een klaslokaal werd een hele tas weggenomen. Naast een portemonnee en sleutels zaten in deze tas diverse lesmaterialen. Een 48-jarige vrouw uit Dalfsen en een 23-jarige vrouw uit Harderwijk deden aangifte van diefstal.

Hardenberg, Dalfsen, Ommen

Twee bromfietsers ten val

Nieuwleusen Woensdagavond rond 19.30 uur vond er op de Burg. Backxlaan een ongeval plaats met twee bromfietsers. Een 16-jarige jongen uit Rouveen wilde een voor hem rijdende 17-jarige bromfietser uit Rouveen inhalen. Op dat moment stuurde de voorste bromfietser iets naar links. De tweede bromfietser remde hierop en week uit naar rechts. Hij raakte daarbij een boom en vervolgens alsnog de voorste bromfietser. Beiden kwamen daardoor ten val. De 17-jarige jongen liep een lichte hersenschudding en diverse schaafwonden op. Hij werd voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis. De 16-jarige jongen had diverse schaafwonden maar hoefde niet naar het ziekenhuis.

Diefstal van scheermesjes

Ommen Bij een winkelbedrijf gevestigd in de Varsenerstraat zijn gisteren een groot aantal doosjes met scheermesjes weggenomen. Het vermoeden bestaat dat een onbekende man rond 16.30 uur de diefstal heeft gepleegd. Het winkelpersoneel zag op enig moment dat deze man zich vreemd gedroeg. Toen hij bemerkte dat hij in de gaten werd gehouden ging hij er ijlings vandoor. Na onderzoek van het winkelpersoneel werd ontdekt dat een groot aantal scheermesjes uit de verkoopvakken waren verdwenen. Het geschatte schadebedrag ligt rond de 1000,-

Deventer

Man onder bedreiging van mes beroofd van rugzak

Deventer Een 35-jarige inwoner van Deventer is dinsdagnacht rond 01.00 uur van zijn rugzak beroofd in het park bij de Radboudlaan (Godebaldpad). De man was op weg naar huis toen hij door het park reed. Nadat hij de houten brug in het park gepasseerd was, werd hij door twee onbekende mannen aangesproken. Hierbij ging een van de mannen voor en een achter zijn fiets staan. Onder bedreiging van een mes moest hij vervolgens zijn rugzak afgeven. De mannen zijn rond de 30 jaar, ca. 1,70 m lang, hebben kort kroeshaar en een donkere huidskleur. De man met het mes had een gouden tand (links) en een diamantje in zijn rechteroor. Hij droeg een donkere spijkerbroek met een laag kruis en een wit t-shirt. De andere man droeg ook een wit shirt en witte schoenen. Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie op telefoonnummer 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Mannen zonder helm op onverzekerde bromfiets

Deventer Op de Radboutlaan zijn woensdagavond twee mannen aangehouden. De mannen reden op een bromfiets zonder helm. Bij controle bleek de bromfiets niet verzekerd te zijn. Tegen hen werd proces-verbaal opgemaakt.

Drie hennepplantages geruimd

Deventer - Op drie locaties in Deventer zijn dinsdagmiddag hennepplantages aangetroffen en ontruimd. In alledrie de gevallen was sprake van diefstal stroom. Bij de plantage in een woning aan de Oude Bathemseweg werden 28 planten aangetroffen. De bewoner van het pand, een 45-jarige Deventenaar, werd aangehouden. In een (leegstaande) woning aan de Langerij werden 404 hennepplanten aangetroffen. In een eveneens leegstaand bedrijfspand aan de Rigastraat werd een professioneel ingerichte hennepplantage aangetroffen. Deze plantage was op twee verdiepingen ingericht met 2544 planten. Hiervan waren er 1204 onlangs geknipt en werden 1340 in beslag genomen. Daarnaast werden er 222 stekjes aangetroffen.

Salland

Vrouw rijdt tegen winkel na aanrijding

Raalte Een 83-jarige vrouw uit Raalte reed woensdag rond 12.30 uur vanaf een parkeerplaats de Schapenstraat op. Zij wilde in eerste instantie linksaf slaan, maar toen ze zich herinnerde dat de Varkensmarkt was afgesloten draaide ze naar rechts. Omdat ze daarbij de bocht te ruim nam kwam ze op de linkerweghelft terecht. Daar raakte ze een tegemoetkomende auto die werd bestuurd door een 49-jarige uit Luttenberg. Toen de vrouw de aanrijding zag aankomen wilde ze remmen en uitwijken, maar in plaats van te remmen drukte ze het gaspedaal in. Hierdoor schoot de auto na de aanrijding door over een voetpad en kwam tot stilstand tegen de leveringsingang en muur van een supermarkt. De vrouw liep bij de aanrijding diverse schaafwonden en blauwe plekken op. Zij kon na onderzoek in het ziekenhuis weer huiswaarts. Haar 85-jarige echtgenoot die naast haar zat liep een gekneusd borstbeen en een aantal gebroken ribben op. Hij moest wel in het ziekenhuis worden opgenomen.

Mannen aangehouden voor dealen softdrugs

Raalte Omdat er het vermoeden bestond van een hennepkwekerij in een woning aan de Rozenstraat werd daar woensdagochtend een inval gedaan. In de woning werd geen kwekerij aangetroffen, maar wel diverse zakjes weet. Een 52-jarige man die in de woning woonde is aangehouden. Hij bekende vanuit de woning softdrugs te hebben verkocht. Later op de dag werd een 54-jarige man uit Raalte aangehouden die samen met de andere man de drugs verkocht. Ook deze man bekende het dealen van softdrugs. De mannen zijn na verhoor met een proces-verbaal heengezonden.