Systemax meldt recordverkoop in 2005

Ook omzetstijging bij Misco, het Nederlandse onderdeel van Systemax

Amstelveen, 6 juli 2006 - Systemax Inc., toonaangevend disstributeur en producent van PC hardware, bijbehorende producten en industriële producten in Noord-Amerika en Europa, maakt de resultaten bekend van het boekjaar dat eindigde op 31 december 2005.

In 2005 nam de netto verkoop toe met 9,7 procent tot een record van $2,116 miljard, vergeleken met $1,928 miljard in het voorgaande jaar. De operationele winst nam toe tot $34,8 miljoen, van $19,0 miljoen vorig boekjaar. De netto winst voor 2005 steeg met 12,3 procent tot $11,4 miljoen ($0,31 per verwaterd aandeel) ten opzichte van $10,2 miljoen ($0,29 per verwaterd aandeel) vorig jaar. Richard Leeds, Chairman en Chief Executive Officer van Systemax: 'Deze forse toename van de winst is het resultaat van meer verkopen en de positieve effecten van kostenbesparingen, en de stroomlijning en herstructurering die we de afgelopen twee jaar hebben doorgevoerd.'

Nederland
Ook de omzet van Misco Nederland, het Nederlandse onderdeel van Systemax, nam toe in 2005, met 5 procent tot ¤53,6 miljoen. 'Dit is een fantasttische prestatie', zo verduidelijkt Eddy Gans, directeur Misco Nederland, 'aangezien de totale ICT-markt in 2005 verder gekrompen is.' Door het stroomlijnen van de organisatie wist de onderneming de productiviteit in 2005 met meer dan 30 procent te doen stijgen. Ook is het aandeel bestellingen via de website verdubbeld ten opzichte van 2004. Verder zal Misco de in 2005 ingezette strategie, die gericht is op scherpe inkoopdeals, continueren.

Misco (Microcomputers Supplies Company).
In Europa is Misco al een aantal jaren nummer één in haar categorie, met vestigingen in Engeland, Schotland, Nederland, Duitsland, Frankrijk, Spanje, Italië en Zweden. De Nederlandse vestiging van Systemax bestaat sinds 1985 en was tot
1 september 2004 bekend onder de naam 06 Computers, Software & Solutions. De naamswijziging is ingegeven door een toenemende internationalisatie die de organisatie enorme kansen biedt. Deze internationalisatie vereist optimale herkenbaarheid en de naam Misco - reeds een begrip in een aaantal landen - biedt deze herkenbaarheid.

Misco (www..misco.nl) levert computers, software, randapparatuur en supplies aan bedrijven, overheidsinstellingen en multinationals en consumenten, waarbij snelle leveringen, lage prijzen, optimale dienstverlening en een hoge mate van klant-tevredenheid de belangrijkste kenmerken zijn. In 1995 lanceerde het bedrijf - als eerste in Nederland - een commerciële website en implementeerde datzelfde jaar het 'virtual warehousing' concept, waardoor sneller, tegen lagere kosten, meer producten kunnen worden aangeboden. Misco telt in Nederland circa 100 medewerkers.