1e persbericht van donderdag 6 juli 2006

Eindhoven, 06-07-2006 o Berichten uit de regio

Eindhoven: Vrouw wordt geschopt en geslagen door ex-vriend

De politie heeft op woensdag om 21.15 uur een 36-jarige Eindhovenaar aangehouden in de Winkelstraat. Hij wordt ervan verdacht even daarvoor zijn 24-jarige ex-vriendin uit Eindhoven te hebben mishandeld. De twee kregen ruzie tijdens een bezoek aan een friettent. De vrouw kreeg een klap tegen haar voorhoofd en een schop tegen haar scheenbeen. Daarna volgde er een worsteling op straat. De man is meegenomen naar het bureau. Hij is in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Eindhoven: Fietser gewond bij verkeersongeval

Woensdag rond 22.30 uur raakte een 31-jarige fietser uit Eindhoven gewond bij een verkeersongeval op de kruising Veldmaarschalk Montgommerylaan en Gildelaan. De 23-jarige automobilist uit Eindhoven reed over de Gildelaan vanuit de Veldmaarschalk Montgommerylaan en verleende geen voorrang aan de voor hem van links komende fietser. Deze had geen licht aan staan. De fietser is opgenomen in het ziekenhuis met een gebroken sleutelbeen en gebroken ribben.

Helmond: Woninginbraak

Donderdag werd rond 04.00 uur ingebroken in een woning aan de Egelantier. De dieven kwamen via het klepraam aan de achterzijde binnen. Ze maakten onder andere een mobiele telefoon, een laptop en een DVD-speler buit. De inbrekers werden gestoord door de bewoonster en sloegen op de vlucht.

Beek en Donk: Opgepakte verdachten bekennen

De door de politie opgepakte verdachten die betrokken waren bij de gewelddadige dood van een 31-jarige man uit Beek en Donk hebben inmiddels hun aandeel bekend. De politie hield op woensdag 28 juni twee mannen en een vrouw aan. De drie komen uit Eindhoven en zijn allemaal 25 jaar oud (zie ook 3e persbericht van woensdag 28 juni). Zij worden verdacht van betrokkenheid bij de dood van de man uit Beek en Donk. Zijn stoffelijk overschot werd donderdag 8 juni, even na middernacht, op de Kloostertuin in Beek en Donk gevonden. Het onderzoek naar de juiste toedracht en het motief is nog steeds in volle gang. Verdere aanhoudingen in deze zaak worden niet uitgesloten. De drie verdachten werden vrijdag jl. voorgeleid aan de rechter commissaris. De 25-jarige vrouw is inmiddels in vrijheid gesteld. De twee mannen blijven in voorlopige hechtenis.

Mierlo: Tweede verdachte gewapende roofoverval aangehouden

Donderdagmorgen heeft de politie een tweede verdachte aangehouden in verband met de gewapende roofoverval op een 77-jarige inwoner van Mierlo. Op 21 juni jl. werd er bij het slachtoffer laat op de avond aangebeld. Aan de deur stond een man, die vroeg of hij een fietspomp mocht lenen. Niet lang daarna kwamen er nog twee mannen tevoorschijn. Ze drongen de woning binnen. Onder bedreiging van een vuurwapen werd het slachtoffer vastgehouden, waarna de twee andere mannen de woning doorzochten. De daders maakten een geldbedrag buit en vertrokken. De aangehouden verdachte is een jongen van zestien jaar oud uit Helmond. Zijn rol bij de overval wordt nader onderzocht.

Mierlo: Parfum weggehaald bij inbraak winkel

Donderdag rond 03.30 uur werd parfum weggehaald uit een winkel aan de Margrietstraat. De deur aan de achterzijde van het pand werd met grof geweld opengebroken om binnen te komen.

Veldhoven: Diefstal auto

Tussen dinsdag 18.30 uur en woensdag 17.30 uur werd een auto gestolen vanaf een parkeerterrein aan de Heistraat. Het gaat om een grijze Opel Astra, kenteken 12-TB-DB.