Gemeente Abcoude


Bouwfeiten Stationsgebied

Op 7 juni jl. is het college van Burgemeester en Wethouders akkoord gegaan met een aangepast bouwplan Stationsgebied. In het oorspronkelijke plan was de bouwhoogte 18,20 meter. Het plan is nu verlaagd tot 15,9 meter en geoptimaliseerd. Bij de aanpassing zijn stedenbouwkundige kwaliteit én behoud van de financiële opbrengst zeer belangrijke aspecten.

De hoogte van 15,9 meter is gemeten vanaf de voorzijde van de woningcomplexen aan het toekomstige stationsplein. Dit deel van het gebied zal 1,15 meter hoger komen te liggen dan de rest van de omgeving, zoals de woningen aan Zegge en de toekomstige stationsstraat. Dat heeft te maken met de aanleg van de parkeergarage onder de woningen en het peil van het grondwater. Het aangepaste bouwplan is op een informatieavond op 8 juni aan direct omwonenden toegelicht. Na het zomerreces zal een brede informatiebijeenkomst plaatsvinden.

Het bestemmingsplan Stationsgebied-Hollandse Kade is ook aangepast en wordt na de zomervakantie verder in procedure gebracht. Over deze procedure wordt u binnenkort nader geïnformeerd.
---

6 juli 2006
WetWijzer
Taxatieverslagen