Twynstra Gudde


Twynstra Gudde benoemt nieuwe partners en één nieuwe project executive

drs. W.J.H. (Helmuth) Stoop (35), partner

Helmuth Stoop werkt sinds 1997 bij Twynstra Gudde Adviseurs en Managers. Zijn vakgebied is project- en programmamanagement met als specialisme het professionaliseren van organisaties. Helmuth adviseert en ondersteunt zijn opdrachtgevers om project- en programmamanagement tot werkende oplossingen te maken. Zijn opdrachtgevers zijn met name (grotere) gemeentelijke en provinciale overheden. Helmuth heeft enkele publicaties op zijn naam staan o.a. op het vlak van programmamanagement. Ook is hij spreker op verscheidene congressen. Sinds enkele jaren doceert hij Bedrijfskunde aan de Samenwerkende Leergangen Bedrijfskunde en is hij als docent verbonden aan Avans+ in Breda.

Achtergrond: Bedrijfs- en Organisatiewetenschappen aan de Katholieke Universiteit Brabant

drs. A.Th. (Bram) den Engelsen (49), partner

Bram den Engelsen werkt sinds 2003 bij Twynstra Gudde Adviseurs en Managers. Hij is verantwoordelijk voor de advisering op het gebied van marktstrategie, positionering, marketing en branding in de zorgsector. Daarvoor was hij directeur van Corp Consultants, een strategisch marketingadviesbureau dat door Twynstra Gudde is overgenomen. Voordat hij in 1991 actief werd als adviseur vervulde hij gedurende twaalf jaar commerciële management- en directiefuncties in de financiële dienstverlening en in de marketingcommunicatiebranche. Bram is een vaak gevraagd spreker, publicist en docent op het gebied van zorgmarketing. Sinds 1996 is hij ook kerndocent Strategische Dienstenmarketing bij de Academie voor Management van de Rijksuniversiteit Groningen.

ing. M.W.J. (Marco) Kuijpers (38), partner

Marco Kuijpers werkt sinds 2000 bij Twynstra Gudde Adviseurs en Managers.

Hij is gespecialiseerd in contracteringsvraagstukken. Deze omvatten het bepalen van een contracteringsstrategie en de selectie van leveranciers tot en met het adviseren over contractmanagement.

Marco houdt zich bezig met het contracteren van grootschalige en complexe nieuwbouwprojecten, onderhoudsprojecten en infrastructuurprojecten. Dit in tal van sectoren zoals de olie- en gasindustrie, de energiesector, de watersector, en de zorgsector. Andere activiteiten van Marco zijn het opzetten en inrichten van inkoop- of contractmanagementafdelingen. Achtergrond: studies Chemische Technologie en Economische Bedrijfstechniek.

ir. C. (Corinna) van Diepen-Knegjens (40), partner

Corinna van Diepen-Knegjens werkt sinds 1998 bij Twynstra Gudde Adviseurs en Managers waarvan de laatste 2 jaar tevens als manager van de adviesgroep Facility Management. In haar opdrachten richt Corinna zich op het verbeteren van de performance van facilitaire organisaties. Zij adviseert bedrijfsleven en overheid bij het doorlichten, benchmarken en inrichten van facilitaire organisaties. Zo heeft Corinna de laatste jaren diverse netwerken begeleidt die hun gegevens onderling willen benchmarken om zo van elkaar te leren en actuele themas gezamenlijk te onderzoeken. In 2004 heeft zij de benchmark van de facilitaire organisaties van de 13 kerndepartementen begeleid. Veel ervaring heeft zij met sourcingstrajecten en het begeleiden van organisatieveranderingen. Onder haar verantwoordelijkheid is onder andere de website van facilitaire kengetallen www.facana.nl tot stand gekomen en wordt dit jaar voor de derde maal het onderzoek naar de uitbestedingsmarkt gepubliceerd. Ook is zij, na afronding van haar studie aan de Universiteit van Wageningen, dit jaar opnieuw voorgedragen als lid van de begeleidingscommissie van de FD property vastgoed award de meest innovatieve eindgebruikers van grote kantoorgebouwen. Voordat zij bij Twynstra Gudde ging werken heeft zij bijna 3 jaar bij ingenieursbureau DHV gewerkt.

mr.ir. W. (Wopke) Talsma (37), Project Executive

Wopke Talsma werkt sinds 1999 bij Twynstra Gudde Adviseurs en Managers. Een deel van zijn werkzaamheden bestaat uit het adviseren van (semi) overheden en het bedrijfsleven op het gebied van bouw- en aanbestedingsrecht. Dit betreft vaak de grotere en complexere projecten, waarbij een pragmatische benadering leidt tot een afgewogen keuze van contract- en aanbestedingsvorm. Het daadwerkelijk managen van deze complexe aanbestedingen of reeds gesloten contracten vormt een ander deel van zijn activiteiten. De sectoren waarin hij actief is zijn: de farmaceutische industrie, de petrochemische industrie en de energiesector. Juist door zijn achtergrond van techniek én rechten, is hij uitstekend in staat om aanbestedingsontwikkelingen te transponeren en succesvol te implementeren. Achtergrond: TU Delft werktuigbouwkunde en RU Leiden Nederlands recht met specialisatie bouw- en aanbestedingsrecht.

Reageer

nch

Nouzha Chouâli
033 4677706
nch@tg.nl