Gemeente Meppel


Postbus 501
7940 AM Meppel
Stadhuis Grote Oever 26
tel. (0522) 850500

Wmo Platform/Raad 3de informatiebijeenkomst (6-7-2006)

Op 1 januari 2007 wordt een nieuwe wet ingevoerd. De Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Gemeenten worden met de invoering van de Wmo verantwoordelijk voor een samenhangend lokaal beleid voor wonen, welzijn en zorg. Het is de bedoeling om participatie van alle inwoners mogelijk te maken en te bevorderen. âMeedoenâ is de kortste samenvatting van het maatschappelijke doel van de Wmo. In de Wmo staat vermeld dat inwoners en maatschappelijke organisaties betrokken moeten worden bij de voorbereiding en uitvoering van beleid.De Gemeente Meppel wil dit vorm geven door de mogelijkheid te bieden een Wmo Platform/Raad op te richten.

Dinsdag 11 juli om 19.00 uur wordt in het Stadhuis, Grote Oever 26 Meppel, een 3de informatiebijeenkomst gehouden over het oprichten van een Wmo Platform/Raad.

De bijeenkomst is een vervolg op bijeenkomsten op 22 mei en 27 juni. Daarvoor waren diverse verenigingen en organisaties uitgenodigd. De aanwezigen hebben toen informatie ontvangen. De Gemeente Meppel verwacht van de deelnemers dat zij in de gemeente Meppel wonen en dus een direct belang hebben bij het beleid van de gemeente. Ook zal men deel uit moeten maken van een organisatie of belangenvereniging, zodat de deelnemers de belangen van een bredere groep kunnen vertegenwoordigen.

De Gemeente Meppel gaat uit van âparticipatie als groeimodelâ. Vooralsnog is door de Gemeenteraad gekozen voor âinspraak en adviesâ zoals benoemd in het Visiedocument Wmo van de Gemeente Meppel.

Heeft u belangstelling voor deze avond en geen informatie ontvangen dan kunt u contact opnemen met de Gemeente Meppel via telefoon 850500 of e-mail wmoparticipatie@meppel.nl

Nadere informatie vindt u onder zorg en welzijn