Persbericht

HP en Vodafone werken samen aan wereldwijde mobiele connectiviteit

3G/3G breedband -technologieën geïntegreerd in HP's draadloze breedbandnotebooks

UTRECHT, 6 juli, 2006 - HP en Vodafone presenteren een gezamenlijk marketinginitiatief dat notebookgebruikers met toekomstige zakelijke draadloze breedbandnotebooks van HP, toegang zal geven tot de wereldwijde 3G en 3G breedband (HSDPA) netwerken van Vodafone.

In het kader van deze samenwerking zal in toekomstige breedband¬notebooks van HP de 3G en 3G breedband (HSDPA) -dienst van Vodafone geïntegreerd worden. Dit betekent dat klanten in West-Europa en in het gebied rond de Stille Oceaan straks gebruik kunnen maken van snelle, beveiligde draadloze toegang tot hun e-mail, internet en belangrijke zakelijke data(1).

"Steeds meer professionals proberen hun productiviteit te vergroten door onderweg online te blijven, gebruikmakend van de volgende generatie draadloze hogesnelheidsnetwerken," zegt Eric Cador, senior vice president van HP's Personal Systems Group, EMEA. "Over de hele wereld bestaat een grote behoefte aan supersnelle draadloze toegang buitenshuis. Om hieraan tegemoet te komen is het essentieel dat HP haar aanbod van draadloze breedbandnotebooks met ondersteuning van technologieën zoals die van Vodafone uitbreidt."

Het eerste model met geïntegreerde 3G/3G breedband is de HP Compaq 6400 Notebook PC-series. Deze innovatieve notebook is beschikbaar met HP Broadband Wireless, waarbij een aantal modellen geïntegreerde draadloze WAN-technologieën(1) bevat. Later dit jaar zal hieraan ondersteuning voor de 3G/3G breedband diensten van Vodafone worden toegevoegd. De overeenkomst tussen HP en Vodafone vraagt om nauwe samenwerking op het gebied van productontwikkeling, testen en gezamenlijke marketing.

"De samenwerking met HP vormt een belangrijk deel van ons plan om mobiele computergebruikers steeds betere oplossingen te bieden waarmee ze de voordelen van 3G en 3G breedband kunnen ondervinden," zegt marketingdirecteur Nick Jeffery van Vodafone. "Ingebouwde 3G breedband betekent gebruikersvriendelijke toegang tot e-mail, bedrijfsdata en internet onderweg." HP en Vodafone gaan zich vooral richten op de ontwikkeling van notebooks die flexibel genoeg zijn om tijdens internationale omzwervingen in verbinding te blijven met de rest van de wereld. Notebookgebruikers zullen profiteren van draadloze verbindingen die vergelijkbaar zijn met wat ze op kantoor gewend zijn en die volledige vrijheid geven, of ze nu achterin de taxi onderweg zijn naar een zakenlunch of op de bouwplaats een bouwtekening downloaden. Draadloze breedbandnotebooks van HP met ingebouwde 3G en 3G breedbandtechnologie zullen connectiviteit in vele landen ter wereld mogelijk maken, met snelheiden tot 1,4 Mbps.

(1) Voor draadloze communicatie is een apart contract met een service provider nodig. De zend- en ontvangstkwaliteit van het netwerk kan per gebied variëren.

Over HP
HP is wereldwijd leverancier van technologische oplossingen voor consumenten, bedrijven en instellingen. Het HP aanbod omvat producten en diensten voor een totale IT infrastructuur, personal computing en imaging en printing oplossingen. Over de laatste 4 kwartalen, eindigend op 30 april 2006, behaalde HP wereldwijd een omzet van $ 88,9 miljard. Meer informatie over HP is te vinden op http://www.hp.nl.

Contactpersonen voor de redactie:
HP Kees Verton 030 2225303 kees.verton@hp.com
of
H&K/MCS Natasja la Lau 023 5628208 natasjal@monogram.nl

Hewlett-Packard Nederland
Orteliuslaan 1000
3528 BD Utrecht
www.hp.nl