Politie Midden- en West Brabant

Politie ontvangt bijna 2.800 vakantiekaarten

TILBURG, 6 juli 2006

TILBURG: De inwoners van de regio Midden en West Brabant maken veelvuldig gebruik van de mogelijkheid om bij de politie de vakantiekaart achter te laten. Op 1 juli 2006 hadden 2.722 inwoners in de regio een vakantiekaart ingevuld. In 2005 ontving de politie Midden en West Brabant in totaal bijna 8.000 vakantiemeldingen.

De politie is zeer tevreden over het project. Door het invullen van een vakantiekaart kunnen vakantiegangers uiterlijk een week voor hun vertrek hun afwezigheid doorgeven aan de politie. De vakantiekaart stelt de politie in staat om in geval van brand, inbraak of andere calamiteit een persoon te benaderen aan wie de woning is toevertrouwd (sleutelhouder). Uiteraard blijft de bewoner zelf verantwoordelijk voor het op de juiste manier achterlaten van zijn woning en het aanwijzen van een sleutelhouder. Het inleveren van de vakantiekaart betekent niet dat een woning permanent bewaakt wordt. De politie betrekt de woning in het reguliere surveillancepatroon.

Veilig
Het invullen van de vakantiekaart gaat heel gemakkelijk door het invullen van het formulier op deze website. De vakantiekaart is ook in papieren vorm af te halen en weer in te leveren bij het politiebureau. Tot slot kunnen inwoners hun vakantie telefonisch melden via 0900 88 44. Voor het inzenden van een vakantiekaart geldt slechts een voorwaarde: de vakantieperiode moet minimaal 7 aaneengesloten dagen duren.

Tips op internet
Op www.politiemwb.nl staan onder de knop preventie nuttige tips voor een onbezorgde vakantie, waaronder de vakantietest: een korte checklist om te zien of men goed voorbereid op vakantie gaat.

Auteur: Enny de Wit