Barco


Via zijn Technicolor Digital Cinema afdeling, plaatst Thomson Barco's 2K digitale cinema projectoren in 130 Kinepoliszalen in België in de eerste volledige digitalisering van een bioscoopnetwerk in Europa
Kortrijk, België, 6 juli 2006 - Barco, pionier in visualisatie voor digitale cinema, kondigt aan dat Thomson Barcos 2k digitale cinema projectoren in 130 Kinepoliszalen zal plaatsen . Dit is de eerste volledige digitalisering van een bioscoopnetwerk in Europa. De toestellen zullen aan Kinepolis geleverd worden via Technicolor Digital Cinema die alle digitale cinema systemen, inclusief Technicolors eigen theater management systeem (TMS) zal plaatsen, onderhouden en controleren.

Door het uitrusten van elke bioscoopzaal in België met een digitale cinema projector drukt Kinepolis visie en leiderschap uit, zegt Joe Berchtold, president van Technicolor Theatrical Services en hoofd van Technicolor Digital Cinema. We zijn verheugd met Kinepolis Group als partner een belangrijke stap te zetten in de mondiale bioscoopgeschiedenis. We zijn tevreden dat we daarbij Barcos vooraanstaande projectoren kunnen inzetten die de kwaliteit en betrouwbaarheid leveren die nodig is om van digitale cinema een favoriet van het publiek te maken.

De Europese bioscooppionier Kinepolis, heeft momenteel 21 bioscoopzalen in Europa die uitgerust zijn met Barcos 2k digitale cinema projectoren. Als marktleider op hun eigen terrein en innovatieve trendsetter onder de multiplex bioscopen, heeft Kinepolis 130 Barco 2k projectoren besteld, gebaseerd op de DLP Cinema® technologie van Texas Instruments, om hun volledig bioscoopnetwerk in België te digitaliseren.

Tegen begin 2007 zal Kinepolis ongeveer 50 procent van zijn Belgische multiplexen digitaliseren. De digitalisering van alle overige zalen in het land zal afgerond zijn tegen eind 2007.

Het gloednieuwe multiplex in Brugge, zal deel uitmaken van deze roll-out en de eerste bioscoop zijn die vanaf het begin uitgerust is met digitale cinema projectoren. De grootse opening van dit nieuwe multiplex met 8 zalen vindt plaats op 6 juli.

Gekozen omwille van een aantal unieke en duidelijke voordelen voor klanten, zal Barcos reeks van digitale cinema projectoren beantwoorden aan de huidige en toekomstige bioscoopnoden van Kinepolis. Dankzij Barcos afgesloten motoren, koelsysteem op basis van vloeistof, extreme betrouwbaarheid en niet te evenaren klantenondersteuning, heeft Kinepolis er het volste vertrouwen in dat hun eigen geplande uitbreiding en Europese groei zal worden ondersteund.

Als vooruitstrevende, innovatieve bioscoopuitbater sinds jaren en als de eerste en productiefste Europese uitbater in de markt die digitale projectiesystemen installeert in zijn multiplexnetwerk, staat Kinepolis Group volledig achter de promotie van digitale cinema, zegt Gilbert Deley, Managing Director van Kinepolis Cinema. Daarom ondersteunt het partnerschap met Technicolor Digital Cinema op strategische wijze de doelstellingen van het bedrijf om zijn marktleiderschap op dit belangrijk gebied te vergroten en de klanten van Kinepolis de best mogelijke bioscoopervaring te bieden. Met zijn bewezen succes op dat gebied en zijn wereldwijde marktleiderschap en know-how, is Technicolor Digital Cinema de juiste partner om Kinepolis Group bij te staan in het doorvoeren van hun digitale cinema strategie.

Stephan Paridaen, President van Barcos Media and Entertainment divisie, verklaart, We zijn trots door Technicolor en Kinepolis gekozen te zijn als exclusieve partner voor de digitale projectoren voor deze eerste, volledige digitalisering van een compleet bioscoopnetwerk in Europa. De selectie van onze projectoren getuigt eveneens van het vertrouwen in de betrouwbaarheid van de DLP Cinema® technologie voor grote roll-outs.
We maken momenteel een digitale revolutie mee, waarbij elke bioscoop in de nabije toekomst films digitaal zal vertonen. Kinepolis en Technicolor zijn de pioniers van deze revolutie en we zijn verheugd de kans te krijgen deze visie te delen en te ondersteunen.

Erkend als de industriestandaard voor Digitale Cinema, zijn Barcos 2k digitale cinema projectoren gebaseerd op de DLP Cinema® technologie van Texas Instruments, die de voordelen biedt van 2k schermresolutie, evenals van DLP Cinema®, CineBlackTM, CinePalletteTM en CineLinkTM beeldcontrole, het perfecte antwoord op de veeleisende behoeften van de digitale cinema markt.
Barco telt vandaag meer dan 650 installaties ter wereld, die gebaseerd zijn op 2k DLP Cinema® technologie, in vooraanstaande postproductie faciliteiten en digitale bioscopen in Azië, Europa en Noord-Amerika.

Over Technicolor Digital Cinema
Sinds zijn oprichting in 1999, was Technicolor Digital Cinema een pionier in het verwezenlijken en promoten van digitale cinema initiatieven. Door als technologie- en dienstenleverancier actief samen te werken met belangrijke digitale cinema belanghebbenden, gebruikt Technicolor Digital Cinema zijn diepgaande en waardevolle marktkennis en expertise om oplossingen te ontwikkelen voor technologieën en standaarden die de globale commercialisatie van digitale cinema uiteindelijk zullen vergemakkelijken. Technicolor Digital Cinema, met hoofdkantoor in Burbank, Californië, biedt het meest omvattende systeem voor digitale cinema diensten en oplossingen, inclusief compressie, encryptie, beheer, veilige distributie, opslag, programmatie en projectie, onderhoud en ondersteuning. Daarenboven werkt de divisie nauw samen met studios om de digitale cinema releases te ondersteunen. Technicolor Digital Cinema is een activiteit van Technicolor Electronic Content Distirubution Services, een onderdeel van de Services afdeling van Thomson. Sinds 2000 heeft Technicolor 100 titels voor acht studios beheerd en verspreid, wat in totaal meer dan 280000 digitale presentaties wereldwijd vertegenwoordigt. Zie http://www.technicolordigital.com voor meer details.

Over Kinepolis Group
Sinds zijn oprichting in 1997 uit de fusie van de groepen Bert en Claeys en zijn daaropvolgende beursnotering in 1998, is Kinepolis Group uitgegroeid tot Belgisch marktleider en tot toonaangevende speler in de Europese markt. Kinepolis Group stelt ruim 1900 mensen tewerk.
De groep onthaalt miljoenen bioscoopbezoekers in tientallen bioscoopcomplexen in België, Frankrijk, Spanje, Polen en Zwitserland. Het Kinepolisconcept wordt voortgedreven door de drang tot innovatie en klantgerichtheid. Kinepolis Group behoort tot de selecte groep bioscopen in de wereld die digitale cinema kan aanbieden. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de revolutionaire DLP-technologie. De groep beschikt thans in België, Frankrijk en Spanje over een uitgebreid platform digitale projectoren. Naast digitale Hollywoodproducties kunnen de filmliefhebbers nu ook alternatieve inhoud in digitaal formaat beleven, zoals prestigieuze evenementen, televisiereeksen, liveconcerten en sportwedstrijden.