Tweede editie Speedfreaks op Circuit Park Zandvoort

Persbericht

Speedfreaks, snel en meedogenloos!

Juli 2006 - Zondag 30 juli is het voor de tweede keer dit jaar raak op Circuit Park Zandvoort. Speedfreaks are back! Zelfs regen kon de eerste editie op Hemelvaartsdag niet stoppen. De tweede Speedfreaks brengt zelfs een heuse wereldrecordhouder naar Zandvoort. John Sleath zal met zijn meer dan 1000PK sterke streetlegal Audi Coupé het asfalt in de duinen teisteren. Uiteraard omvat het overladen programma voor de streetlegal dragracers weer een ronde in de Dutch Street Power Series en komen de drifters in actie voor punten in de NL Drift Series. Daarnaast mogen natuurlijk de spectaculaire burn out-demonstraties en een showprogramma niet ontbreken. Mooi wordt het bij de Meguiar's Show & Shine-contest en .de Miss DoDare verkiezing!

Met John Sleath heeft DoDare de allersnelste streetlegal dragracer ter wereld voor haar programma weten te strikken. Zelden komt de Engelsman met zijn 1000PK sterke Audi Coupé buiten zijn eigen landsgrenzen in actie. Voor Zandvoort maakt hij echter een uitzondering. Sleath heeft met 7,988 seconden en 292 km/u de allersnelste run ter wereld met een streetlegal auto op zijn naam staan. Zijn Audi Coupé is voorzien van een 508 cubic inch (8,3 liter!) Chevrolet-motor. Elektrische ramen en koplampen werken nog gewoon en met zijn straatbanden kan Sleath zo een rondje over de Zandvoortse boulevard cruisen.

Het uitgebreide wedstrijdprogramma van Speedfreaks omvat de vierde ronde in de Dutch Street Power Series, het officieuze Nederlands kampioenschap streetlegal dragracen. De meest extreme bolides, van turbogeblazen Japanners tot snelle Europeanen en volumineuze Amerikanen komen daarbij aan de start. Uiteraard zijn ook de snelle en soms onbedoeld fraaie wheelies makende motoren weer van de partij. Deelnemers kunnen zich nog aanmelden via de internetsite www.dodare.nl.

Je kunt wel zeggen 'wegens succes geprolongeerd' is een ronde in de NL Drift Series. Driften wordt steeds populairder en wie de staaltjes van absolute wagenbeheersing heeft gezien, is meteen verkocht. Wie het meest dwars, spectaculair maar beheerst de bocht 'rondt', gaat aan het eind van de dag met de meeste punten en de grootste beker naar huis. Hoogtepunt is daarbij de twin-drift-battle waarbij twee auto's zij aan zij driftend het parcours afleggen en proberen elkaar de loef af te steken.

Dragracers en drifters kunnen voor rook zorgen maar ze zijn geen partij voor de deelnemers aan de burn out-demonstratie. Deze 'rookjunkies' laten de banden spinnen tot de stukken rubber er vanaf vliegen. Speedfreaks is uiteraard niet compleet zonder een aantrekkelijk showprogramma. Zo zijn er on stage optredens van de DJ's Mischa B en Miss Wendy. Voor een spetterend optreden zorgt de nieuwste en snel aan populariteit winnende boyband Secure.

Wie het mooie en schone der aarde weet te waarderen komt bij Speedfreaks ook ruim voldoende aan zijn trekken. Bij de Meguiar's Show & Shine-contest worden de mooiste auto's van het evenement met leuke prijzen beloond. Andere mooie vormen worden beloond bij de Miss DoDare verkiezing. Wat zijn snelle auto's immers zonder mooie vrouwen? Het publiek zal hier ongetwijfeld weer zijn stem doen gelden. Dat laatste zal ook van toepassing zijn bij de American Bikini Carwash, waar schaars geklede dames auto's op onorthodoxe wijze poetsen.

Voorts zijn vele merkenclubs met hun fraaist getunede auto's op Circuit Park Zandvoort present terwijl op een uitgebreide bedrijvenmarkt bekende leveranciers de nieuwste snufjes op het gebied van tuning en styling tonen. Kortom voor elk wat wils en daarmee is Speedfreaks meer dan alleen een uitje voor de uitsluitend op actie beluste autoliefhebber. Het hele gezin kan zich op de Zandvoortse omloop uitstekend vermaken.

Speedfreaks wordt georganiseerd door de Stichting DoDare in nauwe samenwerking met Circuit Park Zandvoort. DoDare (Dutch Organisation for Drag and Race Events) heeft zich tot doel gesteld mensen die van snelheid houden hun hobby op een legale, veilige en goed georganiseerde manier te laten beoefenen en daarmee de illegale racers van de straat te halen.

Speedfreaks wordt gehouden op zondag 30 juli 2006 op Circuit Park Zandvoort. Het evenement begint om 9.00 uur en duurt tot 19.00 uur. De toegangsprijs, inclusief paddock, bedraagt E 12,--. Kinderen tot en met 12 jaar betalen, mits onder begeleiding van een oudere, E 6,--. Een parkeerkaart op het circuitterrein direct achter de hoofdtribune kost E 5,--. Toegangskaarten zijn uitsluitend te verkrijgen op de dag van het evenement aan de kassa van Circuit Park Zandvoort. Door het inschrijven op de nieuwsbrief via de internetsite van DoDare kunnen kortingsbonnen worden verkregen die recht geven op een reductie van E 2,-- per persoon.

Informatie is ook te lezen op: www.dodare.nl.

---- --