Gemeentebanen.nl en Gemeente.nu samen gericht op ambtenaren

ALKMAAR, 20060706 -- Gemeente.nu, de webportal van Elsevier Overheid voor gemeenteambtenaren en Gemeentebanen.nl, de grootste carrièresite van de decentrale overheid werken samen om de Nederlandse ambtenaar te bedienen van relevantie informatie. Waar Gemeente.nu zich richt op het verstrekken van informatie, nieuws, actuele thema's en achtergrondinformatie, neemt Gemeentebanen.nl het actuele vacatureaanbod van de decentrale overheid voor zijn rekening.


De samenwerking is een continuering van een eerder samenwerkingsverband waar de carrièresite Carriereoverheid.nl uit is voortgekomen. Door de bundeling van krachten bieden deze aanbieders een toonaangevende portal voor iedereen die werkzaam is bij een Nederlandse gemeente. Eric van Bourgonje, COO research & development bij JobsRepublic, uitgever van Gemeentebanen.nl, ziet de samenwerking als extra service richting ambtenaren. Van Bourgonje: "Veel overheidsspecifieke informatie is versnipperd te vinden. Met het opzetten van een portal als dit, hoeft de ambtenaar nog maar één plek te bezoeken als hij informatie zoekt die hij nodig heeft voor zijn dagelijkse werk". Gemeente.nu richt zich op disciplines als burgerzaken, ruimtelijke ordening, belastingen, sociale zekerheid, welzijn, handhaving, inkoop & aanbesteden en onderwijs.

Van Bourgonje: "Gemeente.nu biedt nu naast de dagelijkse nieuwsberichten, wetteksten, jurisprudentie en andere relevantie informatie van burgerzaken tot welzijn nu dus ook het uitgebreide vacatureaanbod van Gemeentebanen.nl, waar ruim 250 gemeenten bijna 500 vacatures hebben geplaatst. Van frontoffice personeel voor de afdeling Burgerzaken tot specialisten op het gebied van ICT.". Het vacatureaanbod is te vinden op www.gemeente.nu.



JobsRepublic