Koninklijke Nederlandse Toeristenbond ANWB

CD-ROM veilig in de tunnel uitgereikt

Den Haag, 6 juli 2006

ANWB-hoofddirecteur G. van Woerkom reikt vanmiddag de eerste CD-ROM met tunneltips uit aan de gebruikers van de Westerscheldetunnel. Dat gebeurt op het Tolplein van de deze tunnel in aanwezigheid van M. Buis, algemeen directeur N.V. Westerscheldetunnel en A.J.G. Poppelaars gedeputeerde voor infrastructuur Zeeland. Komende weekends zullen hier enkele duizenden van deze cd-roms gratis worden aangeboden.

Honderdduizenden Nederlanders rijden ieder jaar door de vele tunnels in Europa. Het rijden door een tunnel is in het algemeen genomen veiliger dan het rijden op een 'gewone' weg. Als er iets gebeurt zijn de gevolgen echter groter dan elders. Een brand in een tunnel heeft in het verleden al meer dan eens zeer ernstige gevolgen gehad.

Op de CD-ROM staat een simulatie waarmee een weggebruiker zich kan voorbereiden op zijn rit door een tunnel. In deze simulatie wordt rekening gehouden met bijzondere omstandigheden zoals files, pech met de auto, een ongeval of brand.

De ANWB zal ook op belangrijke uitreisweekeinde folders met tunneltips uitreiken bij tankstation langs de snelwegen in Nederland, België en Luxemburg.

Nederland:
8 juli: Nederweert AC restaurant A2,
15 juli: Zevenaar AC restaurant afslag 29 A12 , grensovergang Hazeldonk en AC restaurant Nederweert: 22 juli: Zevenaar, Hazeldonk en Nederweert

Buitenland:
7/8 juli Aral station Berchem Luxemburg
8 juli Shell station Marke (langs de E17 tussen Gent en Roubaix) 14/15 juli Aral station Berchem Luxemburg
15 juli Shell station Marke (langs de E17) (22 juli Shell station Marke (langs de E17)

De belangrijkste tunneltips:

· Hou u aan de maximumsnelheid

· Hou zoveel mogelijk afstand

· Keer nooit en rij nooit achteruit

· Vuur en rook zijn in een tunnel levensgevaarlijk. Breng uzelf in veiligheid en niet de auto.

Persdienst ANWB
070 314 62 39 (Annelies Tichelaar)
070 314 62 88 (Markus van Tol)
070 314 62 54 (Ad Vonk)
070 314 78 03 (fax)