Nederlandse Kano Bond


6 juli 2006

Door Martin Oving¸ bondscoach

De laatste serie oefen interlands vonden plaats in Mechelen. De volledige Europese top was zoals gebruikelijk aanwezig voor de laatste kracht meting in de aanloop naar het WK. Alle Nederlandse teams bereikten de halve finale en kwamen daarin (toevallig) uit tegen Engeland.

Het Nederlandse team -21 won de halve eindstrijd tegen Engeland met
4-2. In de finale kwam Nederland net te kort tegen het sterke Duitsland -21. Met 3-2 werd de finale verloren.

De Heren kwamen een zeer sterk Engeland tegen en verloren deze halve eindstrijd met 3-2. Engeland overklaste in de finale Frankrijk met 5-0 en was geen moment in gevaar. In de wedstrijd om de 3e plaats liet Nederland zien dat ze een maatje te groot zijn voor Italië¸ door hen met 5-0 opzij te zetten.

De Dames presteerden opnieuw onverwacht goed. Na het succes in Essen werd er opnieuw gewonnen. In de halve finale werd gewonnen tegen Engeland (3-2) en in de finale werd er tegen Frankrijk opnieuw met 3-2 gewonnen. Frankrijk had een zeer sterke indruk achtergelaten door in de andere halve finale met 7-3 van Duitsland te winnen. Beide wedstrijden werden ware thrillers. De finale werd gewonnen in de verlenging. Duidelijk is dat alle teams (Nederland¸ Duitsland¸ Engeland¸ Frankrijk & Italië) zeer dicht bij elkaar zitten in de Dames klasse. Dit zal een zeer spannende competitie opleveren bij de WK¸ waarin ook topteams zoals Japan¸ Australië en Nieuw Zeeland waarschijnlijk zeer sterk voor de dag zullen komen.

Alle uitslagen kunnen nog worden nagekeken op:
http://www.nkv.be/kga/Flanderscup/wedstrijdschema.html

NKB Bondsbureau
Postbus 2656
3430 GB Nieuwegein
030 7513750 / info@nkb.nl
Copyright