Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

Nieuwbouw verzorgingshuis Teatskehus te Blauwhuis

Kamerstuk, 6-7-2006

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018
2500 EA DEN HAAG

DBO-CB-U-2692379

6 juli 2006

De voorzitter van de Zorggroep Tellens heeft zich rechtstreeks tot uw Kamer gewend met betrekking tot de beoogde nieuwbouw van het Teatskehus te Blauwhuis. De Zorggroep constateert uitvoeringsproblemen bij het realiseren van deze nieuwbouw waarvoor zij op korte termijn geen oplossing ziet. Door dit schrijven vraagt zij uw aandacht hiervoor.

In de eerste plaats wil ik opmerken dat de instelling zich niet tot mij heeft gewend met dit probleem. Omdat de verstrekte gegevens van de instelling onvoldoende zijn om u thans hierover naar behoren te kunnen inlichten heb ik de zorggroep inmiddels uitgenodigd voor een gesprek hierover. Ook heb ik de instelling gevraagd een concrete bouwaanvraag bij mij in te dienen.

Na ontvangst van de gevraagde stukken en het gevoerde overleg met de instelling zal ik uw Kamer informeren over de (on)mogelijkheden van het realiseren van de gewenste nieuwbouw.

Vooruitlopend hierop wil ik benadrukken dat er geen sprake is van een bouwstop voor de sector Verpleging en Verzorging zoals door de zorggroep wordt gesuggereerd. Ik verwijs u hiervoor naar mijn brief van 9 maart 2006 aan uw Kamer (Tweede Kamer, vergaderjaar 2005-2006, 29.515, nr. 133). In deze brief heb ik u de "spelregels" uitgelegd voor de procedure bouwprioriteiten Wet Toelating Zorginstellingen (WTZi). Kortheidshalve verwijs ik uw Kamer naar deze brief. De bouwaanvraag van de Zorggroep Tellens zal ik conform deze spelregels in behandeling nemen.

De Staatssecretaris van Volksgezondheid,
Welzijn en Sport,

drs. Clémence Ross-van Dorp