Politie Gelderland-Zuid

Vier personen aangehouden

Beuningen, 06-07-2006 o De politie heeft woensdagmorgen in Beuningen vier aanhoudingen verricht. Agenten gingen naar een woning om een 18-jarige uit deze plaats aan te houden als verdachte in een rechercheonderzoek naar openlijke geweldpleging eerder dit jaar. Op het moment dat de agenten bij de woning arriveerden ging een andere man er te voet vandoor. Deze persoon, een 22-jarige Beuningenaar, is later aangehouden en bleek nog te moeten worden gehoord in verband met een andere zaak.

De 18-jarige bleek op dat moment niet in de woning aanwezig. Daar was wel een 52-jarige Nijmegenaar die zich agressief begon te gedragen en een van de agenten dreigde met een kopstoot. Daarop werd de man aangehouden voor bedreiging en wederspannigheid waarbij hij zich hevig verzette. De man is geboeid naar het politiebureau overgebracht.

De verdachte in het rechercheonderzoek meldde zich later op het politiebureau waar hij werd aangehouden. Daarbij pleegde hij verzet en beledigde en mishandelde een agent. De agent raakte lichtgewond en heeft inmiddels aangifte tegen de 18-jarige Beuningenaar gedaan.

In het onderzoek naar openlijke geweldpleging werd ook een 21-jarige Beuningenaar als verdachte in zijn woning aangehouden.

De vier zijn ingesloten voor nader verhoor. Het rechercheonderzoek naar de openlijke geweldpleging wordt voortgezet. De politie sluit meer aanhoudingen niet uit. (08)