Eigen Huis onderzoekt ervaringen met Oost-Europese klussers

Vereniging eigen huis

http://www.eigenhuis.nl

Amersfoort, 6 juli 2006

Eigen Huis onderzoekt consumentenervaringen met Oost-Europese klussers

Vereniging Eigen Huis start vandaag een inventarisatie van consumentenervaringen met Oost-Europese klussers. Huiseigenaren die recentelijk een timmerman, stukadoor, tegelzetter, loodgieter of elektricien uit een Oost-Europese land hebben ingeschakeld kunnen zich vanaf vandaag aanmelden bij het speciale meldpunt op de website van Vereniging Eigen Huis.

Aanleiding voor het onderzoek zijn de vele vragen die Vereniging Eigen Huis van leden krijgt over het inschakelen van buitenlandse vaklieden. De vereniging wil huiseigenaren informeren over de voor- en nadelen van het inhuren van buitenlandse klussers, over garantieregelingen en over de wet- en regelgeving. Daarbij worden ook de ervaringen van consumenten verzameld. Vereniging Eigen Huis wil haar leden handvatten bieden waarmee zij zelf een goede keuze kunnen maken tussen Nederlandse of buitenlandse vaklieden. De resultaten van het onderzoek worden dit najaar gepubliceerd in het Eigen Huis Magazine.

Bouwkundigen van de vereniging gaan in de maanden juli en augustus op bezoek bij een aantal huiseigenaren om de kwaliteit van het geleverde werk te beoordelen. Vereniging Eigen Huis zal ook Oost-Europese klussers benaderen en hen vragen stellen over hun ervaringen met het werken in Nederland. Daarbij komen zaken als contracten en communicatie met Nederlandse klanten, motivatie, veiligheid en beloning aan de orde.

Vaklieden uit Oost-Europa mogen zich verheugen in toenemende belangstelling van de consument. Verwacht wordt dat de komende jaren steeds meer Oost-Europese klussers hun diensten komen aanbieden, omdat de nieuwe dienstenrichtlijn van het Europees Parlement vrij verkeer van diensten binnen de Europese Unie toestaat.

Mensen die met een Oost-Europese klusser hebben gewerkt en willen meewerken aan het onderzoek kunnen zich vanaf vandaag aanmelden via www.eigenhuis.nl/meldpuntklussers. Het onderzoek staat open voor zowel leden als niet-leden van Vereniging Eigen Huis.


---