Ingezonden persbericht


Peugeot en Greenlease samen in milieuverantwoord leasen tegen aantrekkelijke prijs

Utrecht, 6 juli 2006 - Greenlease gaat in samenwerking met Peugeot CO2- en milieubewust zakelijk autoleasen aanbieden. In een actie die tot eind dit jaar duurt krijgen leaserijders, bovenop de overheidssubsidie die per 1 juli ingaat, tijdelijk 1000 euro voordeel op zuinigere auto's met een A, B, of C energielabel. Deze auto's zijn relatief (veel) zuiniger dan gemiddeld. Greenlease en Peugeot willen het voor zakelijke rijders eenvoudiger maken om voor duurzaamheid te kiezen.

Greenlease is een initiatief van Terberg Leasing en brengt de CO2 uitstoot terug door milieuzuinige auto's en een training in 'Het Nieuwe Rijden'. De resterende CO2-uitstoot wordt gecompenseerd door bomen aan te planten op basis van het brandstofgebruik. De importeur is hiervoor een exclusieve samenwerking aangegaan met Greenlease.

Greenlease werkt hiervoor samen met het bewustwordingsprogramma 'Het Nieuwe Rijden' dat als doel heeft brandstofverbruik en de CO2-uitstoot te verminderen. De training is een initiatief van SenterNovem een agentschap van het Ministerie van Economische Zaken.

Automobiles Peugeot investeert actief in milieuverantwoorde mobiliteit. In 1999 presenteerde Peugeot als eerste fabrikant het FAP-roetfilter en inmiddels zijn er wereldwijd meer dan 1 miljoen Peugeots met FAP-roetfilter verkocht. Ook is Peugeot op dit moment ver met de ontwikkeling van een dieselhybride en werkt het concern intensief aan auto's met een brandstofcel.

Over Terberg Leasing
Terberg Leasing is onderdeel van de Terberg Groep die haar oorsprong vindt in 1869 en al bijna 140 jaar het karakter van familiebedrijf heeft weten te behouden. Terberg Leasing is met circa 20.000 auto's en 145 medewerkers één van de top tien spelers in de leasebranche.