Politie Zuid-Holland-Zuid

6/7 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

, 06-07-2006

VERDACHT VAN AANRANDING
PAPENDRECHT - Woensdag 5 juli is een 23-jarige man uit Papendrecht aangehouden op verdenking van aanranding. De man zou zaterdag 1 juli j.l. een drietal jongens van 10 en 11 jaar onzedelijk betast hebben. De jongens waren alledrie bekenden van de verdachte. De ouders van de jongens deden aangifte bij de politie van de ontuchtige handelingen die plaatsvonden in de omgeving van de Burgemeester Keijzerweg. De politie stelde een onderzoek in en hield de 23-jarige aan. De verdachte is in verzekering gesteld en wordt nader gehoord over deze zaak.

ONGELDIG VERKLAARD RIJBEWIJS
PAPENDRECHT - De politie heeft woensdagmiddag 5 juli een 44-jarige man uit Papendrecht aangehouden op de Burgemeester Keijzerweg. De politie voerde een routinecontrole uit. Het bleek dat de bestuurder een ongeldig verklaard rijbewijs te hebben en na een blaastest bleek dat de man ook had gedronken. Hij blies op het politiebureau een Alert, 530 ugl. Dit is 1,2 promille. Terwijl de maximaal toegestane hoogte van het promillage voor bestuurders 0,5 is. De man kreeg een rijverbod van 5 uur. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

RUIT BUSHOKJE VERNIELD
PAPENDRECHT Drie jongens van 12 (2) en 13 jaar uit Papendrecht zijn woensdagavond 5 juli aangehouden in de Frans Halsstraat. De politie kreeg de melding dat er een bushokje was vernield op de Rembrandtlaan. Surveillerende agenten namen een kijkje en zagen een drietal wegrennen. Ze werden aangehouden. Een ruit in het bushokje bleek te zijn vernield. Het drietal heeft de vernieling bekend. Een van hen gooide een steen tegen de ruit die brak. De ouders zijn in kennis gesteld. Na verhoor zijn de drie opgehaald door hun ouders. Er wordt gekeken naar een passende straf.

VERKEERSCONTROLE
PAPENDRECHT Op de Burgemeester Keijzerweg, Kennedylaan en Willem Dreeslaan is woensdag 5 juli tussen 08.30 en 15.30 uur een verkeerscontrole gehouden. Het Verkeers Handhavings Team controleerde op snelheid en het dragen van de gordel. Er werden 624 passanten gecontroleerd en 48 overtredingen geconstateerd: 30 personen krijgen een bekeuring voor het niet dragen van de gordel, 17 personen krijgen een bekeuring voor overschrijding van de snelheid (hoogst gemeten snelheid 62 km p/u waar 50 km p/u is toegestaan) en 1 bekeuring voor het niet dragen van de kinband van de helm.

AUTO OVER DE KOP OP A27
LEXMOND Ter hoogte van Lexmond op de A27 in de richting van Gorinchem is donderdagmorgen 6 juli een auto over de kop geslagen. Een 34-jarige man uit Groningen reed op de linker rijstrook. Hij kwam door nog onbekende oorzaak in de goot links naast de rijbaan terecht ter hoogte van de wegversmalling. Hierdoor raakte hij de macht over het stuur kwijt. De bestuurder raakte twee maal de vangrail aan de linkerzijde, schoot vervolgens voor een trekker met oplegger langs, raakte de rechtervangrail en sloeg over de kop. De man kwam vervolgens door de klap weer op de linker rijstrook terecht waar de auto op zn kop tot stilstand kwam. Wonderbaarlijk had de bestuurder op wat enkele schrammen na, geen letsel. Hij werd voor controle naar het ziekenhuis gebracht maar daar werd niets ernstigs geconstateerd. Het voertuig werd weggesleept waarna de weg weer werd vrijgegeven.