Politie Zuid-Holland-Zuid

6/7 Dordrecht Zwijndrechtse Waard

, 06-07-2006

VIERTAL AANGEHOUDEN
DORDRECHT Vier jongeren van 14(3) en 15(1) jaar uit Dordrecht zijn woensdagmiddag 5 juli door de politie aangehouden op het Bakema-erf. De vier zouden een 15-jarige jongen uit de buurt hebben bedreigd. De twee jongens en twee meisjes zouden de 15-jarige woordelijk hebben bedreigd omdat ze hem niet aardig vinden. Het viertal is op het politiebureau gehoord en later heengezonden. De ouders zijn in kennis gesteld.

MINI-BIKE INBESLAGGENOMEN
DORDRECHT De politie heeft woensdag 5 juli eind van de middag een mini-bike in beslag genomen in de Breitnerstraat. De politie zag een 21-jarige jongeman uit Dordrecht aankomen op het voertuig. Hij kreeg een stopteken. De jongeman droeg geen helm en had geen id-bewijs bij zich. Daarop werd hij aangehouden. De mini-bike is in beslag genomen omdat dit voertuig verboden is om mee te rijden op de openbare weg. Na verhoor is de 21-jarige heengezonden. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

GEEN RIJBEWIJS
ZWIJNDRECHT De politie heeft op woensdagavond 5 juli een 14-jarige jongen uit Zwijndrecht aangehouden op de Adriaan Banckertstraat. De personenauto waarin de jongen reed, trok de aandacht van politieagenten die stonden op de kruising Witte de Withstraat/Surinamestraat. De bestuurder kwam vanuit de richting Karel Doormanlaan en reed harder dan de toegestane snelheid aldaar. De bestuurder kreeg een stopteken. Hij had geen rijbewijs of kentekenbewijs bij zich. Ook had hij geen id-bewijs bij zich. Aan de agenten gaf hij een valse naam op, te weten de naam en leeftijd van zijn broer die 18 jaar is maar géén rijbewijs heeft.. Even later bekende de 14-jarige het opgeven van de valse naam en meldde tevens dat hij dus geen rijbewijs heeft. De politie ging met de jongen naar zijn huisadres waar gesproken werd met de vader van de jonge joyrider. Het bleek dat de vader geen toestemming had gegeven aan zijn zoon om in de auto te rijden. Na verhoor op het politiebureau is de jongen heengezonden met twee bekeuringen voor rijden zonder rijbewijs en het opgeven van een valse naam.
DORDRECHT Een 21-jarige jongeman uit Dordrecht is woensdagavond 5 juli gesnapt in de auto terwijl hij niet in het bezit is van een rijbewijs. De politie controleerde de man op de Wittenstein. De auto is in beslag genomen. Tegen de 21-jarige wordt proces-verbaal opgemaakt. Het was niet de eerste keer dat de jongeman werd betrapt op het rijden zonder rijbewijs.

AANGEHOUDEN
DORDRECHT De politie heeft woensdagavond 5 juli een 33-jarige man uit Dordrecht aangehouden in de Bankastraat. De politie kreeg meerdere meldingen van overlast door deze persoon. Hij zou medebewoners in het pand hebben bedreigd en een ruit hebben vernield. De verdachte werd aangehouden en ingesloten. Een bewoner heeft aangifte gedaan van bedreiging. De politie onderzoekt de zaak.