Nederland massaal op zoek naar cabrio

Speurders.nl

Persbericht

Amsterdam, 6 juli 2006

Nederland massaal op zoek naar cabrios

Hittegolf veroorzaakt grote vraag naar tweedehands cabrios op Speurders.nl

Sinds de aankondiging van de aanhoudende hittegolf in Nederland wordt er op Speurders.nl massaal gezocht naar cabrios. De prijs van cabrios is deze week explosief gestegen ten opzichte van voorgaande weken. De vraagprijs van een cabrio ligt momenteel gemiddeld op 19.500 euro ten op zichte van een gemiddeld bedrag van 18.575 euro in de afgelopen weken. Gemiddeld is de prijs van een cabrio door het mooie weer met bijna 1000 euro gestegen.

Sinds de aankondiging van de hittegolf in Nederland van afgelopen woensdag, neemt het aantal aangeboden cabrios op Speurders.nl aanzienlijk af. De prijs van een gemiddelde cabrio is echter sinds deze week relatief een stuk hoger dan normaal. 'Blijkbaar kunnen verkopers op dit moment door de grote vraag naar cabrios meer geld vragen voor hun open auto', aldus Michiel van der Meer, directeur van Speurders.nl.

Uit cijfers van het centraal bureau van de statistiek blijkt dat de populariteit van de cabrio sinds 1999 stijgende is. In de zomermaanden is er altijd een piek te zien in de verkoop van cabrios. Er wordt momenteel het meest gezocht naar de Golf cabrio, BMW 3 cabrio en de Renault Mégane cabrio. Op dit moment worden er nog maar 2947 cabrios aangeboden op Speurders.nl, terwijl dit er normaal gesproken meer dan anderhalf keer zo veel zijn.

Over Speurders.nl
Speurders.nl is in augustus 2004 gestart en richt zich op de online koop en verkoop van goederen door particulieren. In december 2005 riep online onderzoeksbureau Multiscope Speurders.nl uit tot de beste Nederlandse site-introductie ooit. Speurders.nl staat momenteel consequent in de Multiscope top 10 van best bezochte sites. In mei 2006 won Speurders.nl de belangrijkste marketingprijs van Nederland: de gouden Effie. Gemiddeld worden er zo'n 1 miljoen advertenties per maand ingebracht. Dit komt neer op ca. 35.000 advertenties per dag. Speurders.nl streeft ernaar toonaangevend in de branche te zijn op het gebied van veiligheid en gebruikersgemak.

Noot aan de redactie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Speurders.nl: Marijke Wit . marketing /communicatie
Tel: 020 585 2963
marijke@speurders.nl
www.speurders.nl