Gemeente Abcoude


Burgerjaarverslag 2005

In dit tweede burgerjaarverslag van mijn hand doe ik als burgemeester verslag aan de raad als volksvertegenwoordigend orgaan - en daarmee ook aan u als burger - over hoe in 2005 de gemeente de relatie tussen burger en bestuur heeft vormgegeven.

Die relatie is veelzijdig, want de gemeente kent verschillende rollen: de gemeente als bestuur van de lokale gemeenschap, de gemeente als publieke dienstverlener, de gemeente als organisatie, en ook de gemeente als onderdeel van het publieke bestel. In 2005 zijn er diverse onderzoeksrapporten over het functioneren van de gemeente verschenen.

De uitkomsten van deze onderzoeken worden in de diverse hoofdstukken besproken, omdat dit een beeld geeft hoe u als burger over de gemeente denkt en hoe u haar ervaart. Daarnaast doe ik verslag van de acties die de gemeente in 2005 heeft ondernomen om de relatie burger-bestuur te behouden dan wel te bevorderen.
Ik hoop u met dit burgerjaarverslag te laten zien dat wij als gemeente serieus omgaan met de aanbevelingen die gedaan worden in de diverse rapporten. Dat wij binnen ons vermogen u het beste van dienst proberen te zijn. Mocht u daar anders over denken, of suggesties voor verbetering hebben, dan verneem ik die uiteraard graag. Jan Strengburgemeester

---

U kunt de integrale rapporten downloaden onder Visie & Beleid/Onderzoeken.

Dit verslag wordt u op verschillende wijzen aangeboden. U kunt:
* een geprint zwart-wit exemplaar afhalen bij de receptie van het gemeentehuis

* het verslag aanvragen per e-mail (communicatie@abcoude.nl).
* het verslag kunt u binnenkort digitaal raadplegen via www.abcoude.nl/burgerjaarverslag2005

* het hieronder downloaden in PDF-formaat. Dit formaat kunt u bekijken met behulp van Acrobat Reader. Hebt u dit programma niet op uw computer geïnstalleerd, dan kunt u het gratis downloaden bij Adobe.

Acrobat PDF-bestand Burgerjaarverslag 2005
WetWijzer
Taxatieverslagen