Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten donderdag 6 juli 2006

Zaanstreek-Waterland, 06-07-2006

Met onder meer: Ongeval Coentunnelweg, schipper aangehouden en bromfietser zwaar gewond

Inbrekers aangehouden

Zaandam, juli 2006

De politie heeft naar aanleiding van een inbraak in een school aan de Galjoenstraat op 17 juni, waarbij drie 17-jarige Zaandammers werden aangehouden, een nader onderzoek ingesteld. Eén van de verdachten werd in bewaring gesteld en kon gekoppeld worden aan inbraken bij twee supermarkten en een tankstation. Het gaat om een inbraak in een supermarkt op het Zilverschoonplein in Zaandam op 10 juni waar al eerder een andere verdachte voor werd gehoord, op Gibraltar waar op 4 juni werd ingebroken in een supermarkt en bij een tankstation op De Weer waar een groot ruit werd vernield. Twee andere 17-jarige verdachten uit Zaandam en Koog aan de Zaan zijn inmiddels aangehouden, ingesloten en in bewaring gesteld. Eén verdachte, van wie de identiteit bekend is, houdt zich schuil en moet nog worden aangehouden.

Ongeval Coentunnelweg

Oostzaan, woensdag 5 juli 2006, 15:59 uur.

De politie stelt een onderzoek in naar een verkeersongeval op de Rijksweg A8 waarbij een 54-jarige motorrijder uit Zaandam gewond raakte. Een personenwagen, bestuurd door een 32-jarige man uit Italië kwam uit de richting Amsterdam en raakte door onbekende oorzaak in de middenberm waar hij een lichtmast raakte. De auto schoot terug en reed tegen een vrachtauto die werd bestuurd door een 57-jarige man uit Duitsland. Bij deze manoeuvre kwam de motorrijder ten val. Hij werd met vermoedelijk botbreuken in de hand per ambulance naar een ziekenhuis in Amsterdam gebracht. Een andere personenwagen, bestuurd door een 35-jarige man uit Assendelft werd geraakt door de omgereden lichtmast. Alle voertuigen werden door een bergingsbedrijf afgevoerd. Drie van de vier rijstroken werden enige tijd afgezet waardoor het verkeer vanuit de richting Amsterdam ernstig hinder ondervond. Rond kwart over vier werd de weg vrijgegeven in kon de spits weer langzaam op gang komen.

Tasjesdief aangehouden

Volendam, woensdag 5 juli 2006, 15:15 uur.

Bikers van de politie troffen op aanwijzing van getuigen tijdens de surveillance bij het zwembad aan de Harlingenlaan een 16-jarige jongen uit Purmerend aan die even eerder een tasje van een andere badgast zou hebben gestolen. Het tasje lag onder een handdoek op het veld en de eigenaar zag de dader uit de verte het tasje wegnemen. Na aanpreken werd het tasje terug gepakt en de verdachte werd overgedragen aan de politie. De jongen komt niet in aanmerking voor HALT omdat hij al meerdere malen met de politie in aanraking is geweest en zal zich bij de rechter moeten verantwoorden. Hij werd na verhoor overgedragen aan het ouderlijk gezag.

Schipper aangehouden

Volendam, woensdag 5 juli 2006, 18:02 uur.

De politie heeft in de Haven van Volendam een 51-jarige buitenlandse schipper aangehouden. De man zou met een jacht tegen een Zweedse catamaran en vervolgens tegen een ander schip zijn aangevaren waardoor schade was ontstaan. Toen de man vervolgens probeerde de haven te verlaten werd hij teruggehaald door de havenmeester. De man werd aangehouden omdat hij alcohol had gebruikt. Bij de blaasproef bleef hij onder de vastgestelde limiet. Hij kreeg wel een boete omdat hij was weggevaren zonder eerst de schade te regelen. De in overleg met justitie opgelegde geldboete van 300 euro werd meteen voldaan en na verhoor en regeling van de schade met de andere betrokkenen werd de man in vrijheid gesteld.

Vervelende zwemmers verwijderd

Volendam, woensdag 5 juli 2006, 18:20 uur.

De politie heeft op verzoek van de leiding vier jongens van 7, 9, 16 en 16 jaar oud uit het zwembad aan de Harlingenlaan verwijderd. De in Edam woonachtige jongens zouden zich hebben misdragen en waarschuwingen van de badmeester hebben genegeerd. Voorlopig wordt het de jongens verboden nog in het zwembad te komen.

Acht boetes tijdens bromfietscontrole

Volendam, 5 juli, 10.30 -12:00 uur

Tijdens een bromfietscontrole op het Slobbeland en de Deimpt werden woensdag acht brom- en snorfietsers bekeurd. Vijf voertuigen bleken te zijn opgevoerd, twee bromfietsers droegen geen helm en één bromfietser kreeg een boete omdat hij over het fietspad reed.

Op de Provincialeweg N247 werden tijdens een motorsurveillance woensdag drie bestuurders bekeurd voor het niet dragen van de autogordel.

Verkeerscontrole

Purmerend, 5 juli

Tijdens een verkeerscontrole op de Van IJsendijkstraat werden woensdagochtend 23 boetes uitgedeeld. De helft van de overtredingen betrof het niet dragen van de autogordel. Daarnaast werden negen bromfietsers bekeurd voor het rijden met een opgevoerd voertuig (5x), het niet dragen van de helm en het niet hebben van een bromfietscertificaat. Ten slotte werden nog enkele boetes uitgedeeld voor onder andere rijden met een verlopen APK en het rijden zonder buitenspiegels.

Geen gordel en hardrijders

Zaanstad, 5 juli

Tijdens vier verkeerscontroles op de Curacaostraat in Wormerveer, de Houtveldweg, de Hoofdtocht en de Vermiljoenweg in Zaandam werden 25 bestuurders aan de kant gezet omdat zij geen gordel droegen. Op de Hoofdtocht werden daarnaast nog zes hardrijders bekeurd. De snelheid werd gemeten met behulp van een lasergun. Tijdens de controles werden verder nog enkele boetes uitgedeeld voor het rijden met een niet APK-gekeurde auto, bellen tijdens het rijden en het niet bij zich hebben van een rijbewijs (3x). Eén bestuurder werd bekeurd voor het vervoeren van een kind dat niet in de gordels zat.

Op de Provincialeweg Westzaan-Westgraftdijk in Wormerveer werd woensdagochtend alleen op snelheid gelet. Tweeduizend voertuigen passeerden de radarauto waarbij één op de dertig bestuurders zich niet aan de maximumsnelheid van 100 km per uur hield.

Te snel

Monnickendam, 5 juli, 09:45-12:00 uur

Tijdens een snelheidscontrole op de Kloosterdijk reed woensdagochtend bijna één op de tien bestuurders harder dan de toegestane 60 km per uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 84 km per uur. Ruim driehonderd voertuigen passeerden de radarauto.

Auto gestolen na inbraak

Middenbeemster, donderdag 6 juli 2006, 05:41 uur.

Uit een woning aan de H.M. van Randwijklaan werden in de nacht van woensdag op donderdag, na het boren van gaatjes in een raamkozijn, autosleutels gestolen. Vervolgens werd een Zwarte Porche Cayenne voor de deur weggenomen. De auto was voorzien van kenteken 16-RB-GF. Forensische opsporing stelt een sporenonderzoek in.

Woninginbraak

Purmerend, donderdag 6 juli 2006, 02:55 uur.

De politie stelt een onderzoek in naar een inbraak in een flatwoning aan de Meteorenweg. Men is vermoedelijk tussen woensdagavond acht uur en drie uur 's nachts binnengekomen via een bovenraampje aan de zijde van de galerij. Uit de woning waren een tv, sieraden, een spelcomputer en dergelijke verdwenen. De afdeling forensische opsporing stelt een onderzoek in naar de gevonden sporen.

Bromfietser zwaar gewond

Purmerend, donderdag 6 juli 2006, 07:30 uur.

Een 54-jarige bromfietser uit Purmerend raakte zwaar gewond toen hij tegen een vuilnisauto aan reed. De vuilnisauto, bestuurd door een 35-jarige man uit Hoorn, kwam vanaf een uitrit aan de Burg. D. Kooimanweg en de chauffeur zag vermoedelijk de van links naderende bromfiets over het hoofd waardoor deze tegen de vrachtauto botste. De bromfietser werd met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht waar bleek dat de man een gescheurde pees had en hij zijn schouderblad en sleutelbeen had gebroken.