Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Tilburg (6/7)

TILBURG, 6 juli 2006

Politie team Tilburg Noord treft vuurwapen en drugs aan in woning

TILBURG: De politie van het team Tilburg Noord heeft vanmorgen in een kamerwoning een pistool en een hoeveelheid cocaïne aangetroffen. De bewoner, een 43-jarige Tilburger is aangehouden en in verzekering gesteld.

De politie kwam vanmorgen in actie nadat er betrouwbare informatie was binnen gekomen dat op de kamer van een 43-jarige Tilburger een vuurwapen lag. Ook zou deze man in harddrugs handelen. In de woning trof de politie een pistool aan, een patroonhouder met enkele patronen en vijf zakjes met wit poeder, vermoedelijk cocaïne. De politie stelt een nader onderzoek in naar de herkomst van deze goederen.

Man aangehouden na kindermishandeling

OISTERWIJK: De politie heeft woensdagavond rond 19.00 uur in zijn woning een 60-jarige man aangehouden die verdacht wordt van het mishandelen van zijn 15-jarige stiefdochter. Na een woordenwisseling had hij haar met de vlakke hand met kracht in het gezicht geslagen. Tijdens het onderzoek ter plaatse bleek dat de verdachte de afgelopen maanden vermoedelijk al vaker het 15-jarige slachtoffer en haar 12-jarig zusje had geslagen. Hij is daarom aangehouden en in verzekering gesteld. De politie neemt huiselijk geweld erg serieus. Verdachten worden indien juridisch mogelijk in verzekering gesteld.

Man aangehouden na mishandeling echtgenote

TILBURG: De politie heeft woensdagavond in de wijk de Reit een 31-jarige Tilburger aangehouden die verdacht wordt van het mishandelen van zijn 22-jarige vrouw. De politie was ter plaatse gegaan na een melding dat er in de flatwoning behoorlijk gevochten zou worden. Ter plaatse bleek inmiddels de rust wedergekeerd te zijn. Het slachtoffer zat bij buurtbewoners binnen. Ze had krassen in haar nek, een beetwond op haar voorhoofd en enkele blauwe plekken. Ook had ze veel last van haar rug. Volgens omwonenden was er al vaker sprake geweest van huiselijk geweld. Het slachtoffer wilde geen aangifte doen. Ze werd onwel tijdens het gesprek en moest voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht worden. Ze heeft mogelijk een hersenschudding. De agenten besloten de verdachte aan te houden. Hij is in verzekering gesteld. Bij huiselijk geweld kan de politie ook zonder aangifte een verdachte arresteren.

Rijders onder invloed aangehouden

TILBURG: De politie heeft woensdagavond omstreeks 21.20 uur op de Stokhasseltlaan een 53-jarige Tilburger aangehouden ter zake het rijden onder invloed. De automobilist bles 1010 ugl hetgeen overeenkomt met 2,3 promille. Hij had naar eigen zeggen 4 of 5 glazen whisky en een blikje bier gedronken. De politie heeft het rijbewijs van de verdachte ingevorderd en maakt proces-verbaal op.

TILBURG: Vannacht hebben agenten op de St. Ceciliastraat een 47-jarige Tilburger aangehouden ter zake rijden onder invloed. Agenten controleerden de man naar aanleiding van een melding. Er zou een auto vreemd langs de kant van de weg staan. De dienders troffen de verdachte aan in de auto. Hij zat achter het stuur met draaiende motor en de lichten aan. Hij is daarop aangehouden. Hij blies 815 ugl, wat overeenkomt met 1,8 promille. Ook tegen deze man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Woningbrand veroorzaakt door hennepkwekerij

TILBURG: Gisteravond kwam omstreeks 22.35 uur de melding binnen dat er brand woedde op de zolder van een woning aan het Schiermonnikoogerf. De brandweer sloeg een raam in en trof daarna op de zolderetage een smeulende hennepkwekerij aan. Er bleek niemand thuis te zijn. Volgens buurtbewoners verblijft de bewoner vaak in het buitenland. Essent kwam ter plaatse omdat er vermoedelijk ook met de elektriciteit gerommeld is. In totaal werden 140 oogstrijpe planten, 52 lampen en 4 koolstoffilters in beslag genomen. Door de firma van Gansewinkel is de kwekerij geruimd. De politie stelt een nader onderzoek in.

Vonnisklanten aangehouden

TILBURG: Een 30-jarige Tilburger is vanmorgen op het politiebureau aan de Ringbaan Zuid aangehouden omdat hij nog gesignaleerd stond voor twee vonnissen, namelijk 2 x 7 dagen gijzeling en 127,50 euro boete. Tevens bleek de vonnisklant een rij-ontzegging te hebben. Hij was naar het bureau gekomen om aangifte te doen van de vermissing van zijn rijbewijs.

TILBURG: Een 30-jarige Tilburger is gistermiddag op de Besterdring aangehouden omdat hij nog een straf van 100 dagen moet ondergaan. De personalia van de vonnisklant werden gecontroleerd door een agente omdat hij een bekeuring kreeg voor het als passagier op een bromfiets rijden zonder helm. De Tilburger kreeg de handboeien omgelegd toen hij probeerde zich te onttrekken aan zijn arrestatie. Hij is ingesloten in het cellencomplex.

Man aangehouden voor belediging

TILBURG: Bikers hebben vanmorgen op de Heuvelstraat een 40-jarige Tilburger aangehouden ter zake belediging. De verdachte, een bekende van de politie, stak in de richting van de agenten zijn middelvinger op. Hierop is hij
aangehouden.

Auteur: Willem van Hooijdonk