Ingezonden persbericht


Fusie tussen Dierenbescherming Utrecht en Amersfoort

Utrecht, 6 juli 2006

Dierenbescherming afdeling Utrecht en omstreken is sinds afgelopen dinsdag gefuseerd met Dierenbescherming afdeling Amersfoort. Met de fusie willen de afdelingen een krachtiger vuist maken voor het dierenwelzijn. Op een speciaal hiervoor ingelaste ledenvergadering gingen de leden van beide afdelingen unaniem akkoord met het plan.

De nieuwe afdeling 'Utrecht Amersfoort en omstreken' telt ruim 9.000 leden en omvat de gemeenten Amersfoort, Breukelen, IJsselstein, Leusden, Lopik, Maarssen, Montfoort, Nieuwegein, Utrecht, Woerden en Woudenberg. Een afdelingsgebied in twee delen dus, aangezien de tussenliggende afdelingen Zeist en Soest vooralsnog geen interesse hebben om aan de fusie deel te nemen.

De samenwerking tussen Utrecht en Amersfoort wordt gefaseerd ingevoerd. Hoewel juridisch al sprake is van één afdeling, zal dit voor het publiek voorlopig nog weinig gevolgen hebben. De activiteiten van beide voormalige afdelingen blijven gehandhaafd en ook de contactgegevens blijven hetzelfde. Ook op termijn hecht de afdeling belang aan behoud van het lokale gezicht en lokale aanwezigheid. De samensmelting heeft geen gevolgen qua personele bezetting, de nieuwe afdeling beschikt over 7 medewerkers op het kantoor in Utrecht, 6 medewerkers in het Dierentehuis Amersfoort en vele vrijwilligers.

De fusie past in de lijn die door de Dierenbescherming op landelijk niveau is ingezet om de versnippering van de organisatie terug te dringen. Door grotere regionale afdelingen te vormen, kan de Dierenbescherming slagvaardiger werken. Voor de nieuwe afdeling Utrecht Amersfoort en omstreken brengt de fusie ook een aantal praktische en financiële voordelen. Door de samenvoeging van administraties, ledenbladen en websites worden kosten bespaard. Op het gebied van politieke en maatschappelijke beïnvloeding kunnen kennis en kunde gebundeld worden.

(einde bericht)

Noot voor de pers: voor meer informatie kunt u contact opnemen met Marieke Meijer (bestuurslid), tel. 06 - 40 04 38 36 -----------------------
Afdeling Utrecht en omstreken
Bezoekadres: Californiëdreef 19
3565 BJ UTRECHT
Postadres: Postbus 9420
3506 GK UTRECHT
tel. 030 246 88 66
fax. 030 246 78 82
Postbank 140580
KvK Utrecht 40477858
www.dierenbescherming-utrecht.nl
info@dierenbescherming-utrecht.nl

-----------------------

---- --