Rabo Champions Trophy Women


Fatima heeft er zin in

Wat Fatima Moreira de Melo betreft mag de Champions Trophy beginnen. Met een 2-0 zege op Argentinië als laatste proef, heeft de spelverdeler van het Nederlands dameselftal alle vertrouwen in haar ploeg. Ook bondscoach Marc Lammers kijkt vol vertrouwen uit naar de start van het toernooi. Maar voordat het zover is, moeten er nog twee speelsters afvallen. Morgen maakt Lammers zijn definitieve selectie bekend.

Met de 2-0 overwinning kan Oranje zaterdag met een goed gevoel beginnen aan de Champions Trophy. `Hoewel Argentinië niet veel heeft laten zien, is het goed om tegen een dergelijke tegenstander te oefenen', aldus Marc Lammers die over de eerste helft behoorlijk te spreken was. `De tweede helft hadden we er - als je kijkt naar het aantal kansen - alleen veel meer uit moeten halen. Het zijn kleine dingetjes die scherper moeten', concludeerde de bondscoach.

Sneaky
De vrij eenvoudige zege op de Argentijnse dames zegt volgens Fatima Moreira de Melo niet zoveel. `Wij willen onszelf in elke wedstrijd verbeteren. We proberen de dingen die we hebben getraind in praktijk te brengen. Bij die Argentijnen werkt dat heel anders. Zij zijn altijd sneaky, zo vlak voor een toernooi. Ze straalden vandaag ook weinig uit. Maar we moeten ons niet laten misleiden, want als het toernooi begint dan komen ze ineens met een stortvloed aan acties', waarschuwt de vice-captain van Oranje die uitkijkt naar het toernooi. `Een Champions Trophy in eigen land is en blijft het leukst. Spelen voor eigen publiek geeft toch die extra dimensie.'

Spierblessure
Maar voordat het hockeycircus in Amstelveen aanstaande zaterdag losbarst, moet de groep nog teruggebracht worden naar achttien speelsters. Morgen (donderdag) maakt Lammers officieel bekend welke speelster en welke keepster het titeltoernooi in eigen land aan hun neus voorbij zien gaan. Eerder deze week werd al duidelijk dat Nienke Kremers in ieder geval niet in actie zal komen. De Bossche middenvelder liep in de voorbereiding op de Champions Trophy een spierblessure op en moet voorlopig rust houden.

Laatste achttien
Door het uivallen van Kremers heeft Lammers tegen Argentinië Eva de Goede op het middenveld mee laten draaien. Jongeling De Goede liet een goede indruk achter bij de bondscoach. Lammers: `Ze heeft het goed gedaan en Eva is veelzijdig inzetbaar.' Het ziet er dan ook naar uit dat de 17-jarige speelster van Kampong Meisjes A1 (!), die afgelopen zondag tegen India haar eerste interland speelde en die nota bene bekroonde met een doelpunt, de laatste achttien gaat halen. (MdG)