Rabo Champions Trophy Women

Goede generale voor Oranje Dames

Oranje Dames heeft de voorbereiding op de Champions Trophy in Amstelveen afgesloten met een 2-0 zege op wereldkampioen Argentinië. De Argentijnse dames, die dinsdag in Nederland zijn gearriveerd en vlak voor het oefenduel nog een intensieve training afwerkten, maakten een vermoeide indruk. Ondanks een temperatuur van rond de dertig graden toonde de formatie van bondscoach Marc Lammers redelijk wat inzet in het Wagener Stadion.

De weer volledig van haar knieblessure herstelde Minke Smabers mocht als linksmidden in de basis beginnen terwijl Fatima Moreira de Melo centraal op het middenveld startte. Na achttien minuten slaagde Oranje er in om zijn eerste strafcorner te forceren. De geslagen corner van Minke Booij werd gestopt door de Argentijnse keepster Mariela Antoniska. Vervolgens slaagde Janneke Schopman er in om de rebound binnen te tikken (1-0).

Strafbal
Even later belandde de tweede corner van Booij op de voet van lijnstopper Claudia Burkhart. Het gevolg hiervan was dat scheidsrechter Rogier Warris een strafbal gaf. Schopman slaagde er niet in om deze kans te benutten en stuitte op de rechterhand van Antoniska. Een minuutje later was het wel raak. Vera Vorstenbosch passeerde met haar backhand keepster Antoniska en bepaalde de ruststand op 2-0.

Weinig
In de tweede helft werd keepster Eveline de Haan vervangen door Floortje Engels. Verder kreeg ook Eefke Mulder als vliegende wissel voorin aardig wat speeltijd tijdens het potje van twee keer dertig minuten. In de tweede helft had Oranje het beste van het spel, maar gebeurde er niet al te veel. Zo bleef het 2-0. Scheidsrechter Coen van Bunge floot zijn eerste interland. Nederland opent zaterdag de Champions Trophy om 15.30 uur tegen Australië. (JB)