Gemeente Gilze en Rijen

NIEUWS
Twee maanden na de invoer van de grijze bak:
Wat zijn de ervaringen van de buitendienst?
Het is even wennen, geen vuilniszakken meer maar grijze containers. En niet alleen voor de burger, ook voor de medewerkers van de afdeling Beheer Openbare Ruimte brengt deze wisseling veranderingen met zich mee. Hoe hun ervaringen na twee maanden zijn? Cees Stuijk: "Wij merken dat we met het ophalen van de grijze bakken meer tijd kwijt zijn Je moet ze weer terugzetten en dat was bij de zakken niet het geval." Maar over de burger zijn de ophalers tot nu toe dik tevreden. "Je kunt zien dat de mensen al gewend waren om de groene bak aan de straat te zetten. Wel heb je ooit dat de grijze bak zo vol zit dat de klep openstaat en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Maar over het algemeen is het allemaal in orde, ik hoop dat dat straks - als we per keer gaan betalen - ook zo blijft. Ik heb al op veel plaatsen gehoord dat de kleine bak straks omgeruild wordt voor een grote. Veel mensen hebben zich toch wat op de inhoud verkeken."
vuilniswagen
Ook voor de afdeling Beheer Openbare Ruimte heeft Diftar veranderingen met zich meegebracht
Gemeentebalie Gilze is tijdens de vakantieperiode gesloten De gemeentebalie in de bibliotheek in Gilze is van 31 juli tot en met 29 augustus gesloten De bezoekersaantallen in deze vakantieperiode zijn dusdanig laag, dat het niet rendabel is de balie open te houden. Bij de balie in het gemeentehuis in Rijen kunt u op de gebruikelijke tijden terecht.
Informatie- en inspraakavond op donderdag 6 juli aanstaande Zestien appartementen op hoek Raadhuisplein - Schoutstraat in Rijen Op de hoek Raadhuisplein - Schoutstraat in Rijen worden mogelijk zestien appartementen gebouwd. Omdat deze bouw strijdig is met het bestemmingsplan, moet het gemeentebestuur hiervoor vrijstelling verlenen. Daaraan voorafgaand wil het college de mogelijkheid van inspraak geven. Onderdeel daarvan is een informatie- en inspraakavond, die op donderdag 6 juli aanstaande in De Boodschap, aan de Nassaulaan in Rijen gehouden wordt. De avond begint om 19.30 uur.
Oude Boemerang

Nu staat nog het oude 'Boemerang-gebouw' op de plaats waar straks wellicht de zestien appartementen gebouwd worden

Overig
nieuws

* VNG-congres neemt motie Gilze en Rijen over asielzoekers aan
* Milieu-handhavingsactie bracht nogal wat overtredingen aan het licht

* In september uitgifte van acht bouwkavels vrijstaande woningen Wildschut/Strijp in Gilze
* Eisen die wij aan
pa