Politie Midden- en West Brabant

Persberichten District Breda

BREDA, 6 juli 2006

Man aangehouden na huiselijk geweld

ETTEN-LEUR: De politie heeft donderdagavond in zijn woning een 28-jarige inwoner van Etten-Leur aangehouden. De man wordt verdacht van huiselijk geweld. Rond 19:00 uur had de man zijn 26-jarige echtgenote mishandeld en uit huisgezet, waarna de vrouw bij buurtbewoners om hulp ging vragen. De gewaarschuwde politie, trof naast de Etten-Leurse ook haar ouders aan. Ook zij verklaarden te zijn mishandeld door de Etten-Leurenaar. De man is in verzekering gesteld.

Diefstal motor

BREDA: Aan de Parkstraat is in de nacht van woensdag op donderdag een oranjekleurige KMT motor gestolen. De eigenaar parkeerde zijn motor woensdagavond rond 19:30 uur op de inrit van zijn woning. Rond 01:45 uur bemerkte hij dat de motorfiets was weggenomen. Het kenteken luidt MJ-HV-79. De politie heeft het voertuig internationaal gesignaleerd.

Eigenaar vindt gestolen auto terug

ETTEN-LEUR: In de nacht van woensdag op donderdag werd aan de IJsvogel een witkleurige Opel Kadett gestolen. De 50-jarige eigenaar uit Etten-Leur kwam daar vanmorgen rond 05:30 uur achter en ging zelf op onderzoek uit. Hij vond zijn auto bij hem in de buurt terug aan de Kolgans. Het slot van de linkerportier was geforceerd en met het voertuig was enkele tientallen kilometers gereden. De autobezitter heeft aangifte gedaan.

Diefstal vrachtauto en shovel

STRIJBEEK: Een 54-jarige inwoner van Strijbeek heeft aangifte gedaan van diefstal van zijn rood/zwartkleurige paardentrailer en roodkleurige shovel. In de nacht van woensdag op donderdag werden de voertuigen uit een loods weggenomen aan de Strijbeekseweg. De shovel is van het merk Schaffer, de paardentrailer is een Volvo FL6 met het kenteken BF-XP-53.

Politie houdt snelheidscontroles

ZEVENBERGEN: Aan de Hazeldonkse Zandweg heeft de politie donderdag een snelheidscontrole gehouden. Ruim 2200 automobilisten reden voorbij de radarauto. Slechts acht van hen reden te hard. De hoogste gemeten snelheid bedroeg 102 km/u, terwijl 80 is toegestaan.

ZUNDERT: Aan de Rucphenseweg heeft de politie donderdag een snelheidscontrole gehouden. Bijna 500 automobilisten reden voorbij de radarauto. Slechts drie van hen reden te hard. De hoogste gemeten snelheid bedroeg 93 km/u, terwijl 80 is toegestaan.

Auteur: Henk Snepvangers