Politie Hollands Midden

Datum: 6 juli 2006

Leiden Politie treft hennepkwekerij aan De politie van Leiden heeft op donderdagochtend 6 juli in samenwerking met een vernietigingsbedrijf van hennepplantje en een energiebedrijf een hennepkwekerij aan de Koornbrugsteeg opgerold. 's Ochtends kwam er een tip binnen bij de politie dat er in het pand een hennepkwekerij bevond. De politie is direct ter plaatse gegaan en trof boven in de woning twee plaatsen met hennepplantjes aan. Op één plaats leek er geoogst te zijn, op de tweede plaats werden er 121 plantjes geteld. De plantjes zijn vernietigd, Nuon heeft de stroomvoorziening afgesloten. De politie heeft nog geen aanhoudingen verricht in deze zaak.

Leiden Diefstal uit woning

In de nacht van woensdag 5 op donderdag 6 juli is ingebroken in een woning aan de Wolmaransstraat. Men wist de woning binnen te komen, vermoedelijk door het hengelen van de voordeur welke niet op het nachtslot zat. Eenmaal binnen werden onder andere een laptop, een digitale fotocamera en een mobiele telefoon gestolen.

Alphen aan den Rijn Bedrijfsinbraak

In de avond van 5 of de nacht van 6 juli is ingebroken in een bedrijf aan de Aarkade. Men wist het pand binnen te komen door het slot van een raam open te breken. Nadat het pand was doorzocht heeft men geld meegenomen. De politie verzoekt getuigen zich te melden.

Leiderdorp Brugspringer valt op boot

Een 15 jarige Leiderdorper is donderdagmiddag, 6 juli, met rugklachten naar het LUMC overgebracht nadat hij op een boot was gevallen. De jongen wilde vanaf de A4 brug bij de Hoofdstraat in het water springen, echter hij zag daarbij een onder de brug varende boot over het hoofd. De jongen viel op de boot en kwam daarna in het water terecht. De jongen wist zelf naar de kant te komen. Niet alleen is het gevaarlijk om van bruggen af te springen, het kan ook nog eens een flinke boete opleveren (75 euro) omdat het volgens het Binnenvaart Reglement van de scheepvaart verboden is.

Gouda Aanrijding na inhaalmanoeuvre

Een 25 jarige fietser uit Gouda is donderdag 6 juli omsteeks 12.45 uur gewond geraakt na een aanrijding met een auto. De fietser reed over de Kattensingel en haalde een voertuig in terwijl op dat moment een 19 jarige automobilist plaatsgenoot ook inhaalde. Hierdoor ontstond een aanrijding waarbij de fietser met het hoofd op de weg terechtkwam. De fietser werd overgebracht naar het Groene Hartziekenhuis.

--- einde berichten ---
---

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459326



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --