Gemeente Wunseradiel


Friesland Vaart Makkum groot succes!

Makkum en de gemeente Wûnseradiel kunnen terugzien op een zeer geslaagde editie van Friesland Vaart. Maandag 26 juni vaarde de vloot (bijna 200 schepen!) van Friesland Vaart de haven van Makkum binnen. De schepen werden met muziek op het water ontvangen, waarna het feest kon beginnen. Vele bezoekers maakte van de gelegenheid gebruik om het dorp te leren kennen. Druk was het op straat, in de winkels en de horeca. Deze laatste groep zorgde 's avonds voor aantrekkelijk schippersbuffet, waar maar liefst 275 gasten aan mee deden.

Overdag ontvingen verschillende Makkumer organisaties de gasten. In de bibliotheek was een tentoonstelling over het Skûtsjesilen, in de Waag was een expositie met als thema "water" en de vrijwilligers van stichting WON vertelden over de restauratie van de Makkumer Blazer. De Makkumer watersportbedrijven presenteerden zich in de haven met een eigen watersportbeurs. Deze beurs werd goed bezocht en ondanks het matige weer werden veel geïnteresseerden bijgepraat over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van de watersport.

De dag werd afgesloten met een spetterend optreden van het theaterduo Brandsma en Van Vuuren. Zij zorgen tijdens een hilarische act op het water voor veel vuur, acrobatiek en spectakel. Ruim 1000 toeschouwers hielden stand in de regen en zorgden na afloop voor een daverend applaus. Friesland Vaart duurt nog tot en met zaterdag 1 juli. Meer informatie is te vinden op: www.frieslandvaart.nl