Gemeente Mook & Middelaar


Spacer

Ter Sprake week 27 2006

Alle vergunningen zijn verzonden op 30 juni 2006

Verleende gewijzigde lichte bouwvergunningen

Bouwadres Omschrijving

Molenhoek:

Franciscanessenstraat 20 berging met overdekt terras

Verleende reguliere bouwvergunningen

Bouwadres Omschrijving

Middelaar:

Heikantseweg 52 tuinhuis

Elzenstraat 7b uitbreiden woonhuis

Inzageperiode: met ingang van verzenddatum

Reactiemogelijkheden:


- bezwaarschrift aan burgemeester en wethouders binnen zes weken na verzenddatum


- voorlopige voorziening bij Rechtbank Roermond, Postbus 950,

6040 AZ Roermond, na indiening van bezwaarschrift bij het gemeentebestuur.

Nadere informatie: Bureau RIBM, tel. 024 69 69 144.

Aanvraag bouwvergunningen

Bouwadres Omschrijving

Molenhoek:

Stationsstraat 18 veranderen garage

Lindenlaan 41 vernieuwen en vergroten bestaand laboratorium

Middelaar:

Elzenstraat 8 uitbreiden woonhuis

Aanvraag sloopvergunning

Sloopadres Omschrijving

Plasmolen:

Rijksweg 170 sloop hotel en restaurant

Nadere informatie: Bureau RIBM, tel. 024 69 69 144.

..

Burgerjaarverslag 2005

Tijdens de vergadering van de gemeenteraad op donderdag 29 juni 2006 heeft loco-burgemeester P.H. Martens, namens burgemeester Hanselaar van Loevezijn, het burgerjaarverslag 2005 aangeboden aan de gemeenteraad. In het burgerjaarverslag 2005 is te lezen wat er op allerlei gebied is gebeurd in de gemeente Mook en Middelaar gedurende het jaar 2005. Vanaf heden is het burgerjaarverslag 2005 voor iedere burger van de gemeente Mook en Middelaar gratis verkrijgbaar bij de publieksbalie van het gemeentehuis. Het burgerjaarverslag is uitgebracht op CD-ROM, tevens is het te vinden op onze website www.mookenmiddelaar.nl. Voor degenen die niet beschikken over een computer en/of internet is het burgerjaarverslag in papieren versie te bestellen bij de publieksbalie, telefoonnummer 024-6969111.

.

Zomerexpositie Gevangen met Pen en Penseel door Stichting Jacques van Mourik

in het gemeentehuis

Met ingang van april is de zomerexpositie 'Gevangen met Pen en Penseel' in het gemeentehuis van start gegaan. In de loop van anderhalve eeuw hebben enkele honderden kunstenaars gewoond en/of gewerkt in het grensgebied van Limburg, Noord-Brabant en Gelderland. Daarnaast was de omgeving een bron van inspiratie voor tientallen schrijvers. Hun visie op de omgeving vormt dit keer de rode draad van de zomerexpositie.

Er zijn meer dan veertig fragmenten uit jeugdboeken, romans, gedichten en populair wetenschappelijke werken te lezen. Deze worden gekoppeld aan schilderijen, grafiek, tekeningen, aquarellen en fotos van de zelfde plekken. Een verrassende kennismaking met het grensgebied van drie provincies.

Op deze expositie worden onder meer werken getoond van beeldend kunstenaars als

Arno Beijk, Amelie de Bourbon, Henk Cornelder, Gerard Cox sr. en jr. Theo Deckers, Chris Hammes, Antoon Heijmans, Jos Janssen, Peter Job, Ad Merx, Jacques van Mourik, Ietje Pinckers-van Roosmalen, Chris le Roy, Jan Sleeboom, Julia van Verschuer en Arie Zwart.

Daarnaast citaten van schrijvers als Belcampo, Louis de Bourbon, Antoon Coolen, Jan Feith, Pierre Kemp, Hend de Kleijn, A.H. Nijhoff-Wind, Chris le Roy, Felix Rutten, Cornelius Ryan, J. van Schevichaven, Kees Stip, Bob den Uijl, Max Velthuijs en Victor Vroomkoning.

Waar en wanneer

Museum Jacques van Mourik (Gemeentehuis)

informatie: 024-3584998

bezoekadres: Raadhuisplein 6, Mook

van 17 april tot en met 31 oktober 2006

elke maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag - behalve op feestdagen - van 9.00 - 12.00 uur (gratis); even melden aan de balie voor informatieblad en bezoekersbadge (op vertoon van identiteitsbewijs)

Rondleidingen

Wie de expositie graag bekijkt met uitgebreide toelichting, kan deelnemen aan de rondleidingen die Stichting Jacques van Mourik verzorgt. Dat kan op 7 en 8 oktober 2006, telkens om 14.00 uur.

De rondleiding duurt ca. 2 uur. In verband met het gelimiteerde aantal plaatsen is vooraanmelding via 024-6961381 of
stichtingvanmourik@planet.nl wenselijk. De prijs voor de rondleiding, inclusief koffie is Euro 3,50 per persoon.

Voor groepen vanaf 10 personen zijn ook rondleidingen op afspraak mogelijk.

..

NIEUWE AGENDA KUNST EN CULTUUR MAASDUINEN VERKRIJGBAAR!

Eind maart viel de derde gids Kunst- en Cultuur in de Maasduinen bij u in de bus. Hierin zijn veel gegevens over kunst en cultuur in de gemeenten Mook en Middelaar, Gennep, Bergen en Arcen en Velden op een overzichtelijke wijze bijeengebracht. Ook zijn een aantal culturele hoogtepunten in de Duitse grensstreek in de gids opgenomen. Bij de gids zat een losse agenda waarin van de verschillende activiteiten op het gebied van kunst en cultuur werden aangekondigd. Deze agenda liep tot en met juni.

Met ingang van deze week is een nieuwe agenda verkrijgbaar. Deze loopt van juli tot en met september. Deze agenda wordt niet huis aan huis verspreid. U kunt de agenda vinden op centrale plekken in de gemeente, zoals VVV, supermarkt, gemeentehuis, bibliotheek en diverse horeca-gelegenheden. De informatie uit de agenda is ook te bekijken op de website www.kunstencultuurmaasduinen.nl.

..

Voorbereidingen gemeentegids

Deze week zijn we begonnen met de voorbereidingen voor de gemeentegids 2007.Ook de acquisitie onder de adverteerders, door de uitgever, gaat van start.

Iedereen die in de gemeentegids vermeld staat wordt de komende tijd gebeld om na te gaan of de gegevens zoals ze nu in de gids staan nog juist zijn. Wie er niet in de huidige gids staat, wordt in principe ook niet gebeld. Daarom is het belangrijk dat nieuwe verenigingen, instellingen, praktijken etc. zich melden. Dit melden kan rechtstreeks bij de uitgever: Suurland bv, Postbus 9510, 5602 LM Eindhoven of via de website www.suurland.nl.

Berichttype Inforubriek Ter Sprake