Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

Subsidieafbouw Algemene Vereniging van Verpleegkundigen en Verzorgenden (AVVV), Landelijk Expertisecentrum Verpleging en Verzorging (LEVV) en Sting

Kamerstuk, 6-7-2006

De Voorzitter van de Tweede Kamer
der Staten-Generaal
Postbus 20018
2500 EA DEN HAAG

MEVA/BO-2696703

6 juli 2006

Hierbij breng ik u in kennis van mijn besluit om de structurele subsidies aan de Algemene Vereniging van Verpleegkundigen en Verzorgenden (AVVV), Landelijk Expertisecentrum Verpleging en Verzorging (LEVV) en de beroepsorganisatie van verzorgenden (Sting) af te bouwen per 1 januari 2007. De subsidiebesluiten aan de betreffende organisatie zijn bijgesloten.
Na beraad en overleg met deze organisaties blijken de activiteiten die zij in het kader van de subsidie uitvoeren niet (meer) binnen mijn subsidiebeleid te passen. Beroepsorganisaties en expertisecentra worden niet langer door mijn departement structureel gesubsidieerd.

De structurele subsidies aan deze organisaties zullen bijgevolg binnen twee jaar worden afgebouwd. Wel bestaat - voor de AVVV, LEVV en Sting
- de mogelijkheid subsidie aan te vragen voor inhoudelijke projecten die binnen de beleidskaders van mijn departement passen.

De Minister van Volksgezondheid,
Welzijn en Sport,

H. Hoogervorst