Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district oosterhout, donderdag 6 juli 2006

OOSTERHOUT NB, 6 juli 2006

Man gewond bij verkeersongeval

RAAMSDONK: Woensdag 5 juli rond 15.45 uur is een 82-jarige fietser uit Raamsdonksveer gewond geraakt bij een verkeersongeval. De man fietste over de Heemraadsingel en kwam door nog onbekende oorzaak in botsing met een 23-jarige automobilist uit Tilburg, die hem juist wilde passeren. De fietser liep door het ongeval een hoofdwond op en is overgebracht naar een ziekenhuis in Breda. Daar bleek dat hij ook een lichte hersenschudding heeft opgelopen.

Politie houdt man aan voor vernieling

KAATSHEUVEL: De politie heeft woensdag 5 juli omstreeks 23.00 uur een 41-jarige man uit Kaatsheuvel aangehouden. De man had eerder op de avond, rond 22.15 uur, met een bloempot een ruit ingegooid van de woning van zijn ex-vriendin. De vrouw deed hiervan aangifte. De man is meegenomen naar het politiebureau waar hij in verzekering is gesteld. Omdat de man de vrouw in het verleden al eerder lastig heeft gevallen, heeft Justitie besloten dat de man voorlopig vast blijft zitten. Hij wordt vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Bromfietser aangehouden voor rijden onder invloed

WAALWIJK: In de nacht van woensdag 5 juli op donderdag 6 juli heeft de politie een 45-jarige man uit Waalwijk aangehouden. De man reed op zijn bromfiets over het Vredesplein zonder een helm te dragen. Hierop besloten agenten de man te controleren. Hij bleek na een blaastest teveel gedronken te hebben en moest mee naar het bureau. Uit de ademanalyse bleek dat zijn ademgehalte 430 ug/l was. De man kreeg een bekeuring voor rijden onder invloed en kreeg een rijverbod van 4 uur opgelegd.

Politie houdt winkeldievegge aan

WAALWIJK / KAATSHEUVEL: Woensdag 5 juli heeft de politie omstreeks 13.30 uur een 36-jarige vrouw zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. De vrouw wordt ervan verdacht op maandag 26 juni diverse winkeldiefstallen te hebben gepleegd in het centrum van Kaatsheuvel. Ze werd daarbij betrapt door een medewerkster van een winkel in de Hoofdstraat. Toen die de winkeldievegge ging zoeken, kwam ze diverse collega-winkeliers tegen, die eveneens benadeeld waren door de verdachte. Toen ze de vrouw zagen lopen en haar aanspraken, gooide de verdachte een tas weg met daarin diverse gestolen goederen. Een andere tas met gestolen waar zette ze in een geparkeerde auto en liep vervolgens weg. De auto bleek van een 43-jarige man uit Waalwijk te zijn. De politie wist de man maandag 26 juni aan te houden, maar moest hem wegens gebrek aan bewijs van betrokkenheid bij de diefstallen weer laten gaan. Wel zette de politie het onderzoek naar de winkeldievegge, die een bekende is van de politie, voort. Toen de vrouw donderdag 29 juni opnieuw een winkeldiefstal pleegde, dit keer bij een supermarkt in de Grotestraat in Waalwijk, besloot de politie, na overleg met en met toestemming van Justitie, de vrouw buiten heterdaad, aan te houden.
Ze is meegenomen naar het politiebureau, waar ze in verzekering is gesteld.

Vader en dochter aangehouden voor heling

RAAMSDONKSVEER / OOSTERHOUT: Woensdag 6 juli rond 08.30 zijn een 50-jarige man en zijn 19-jarige dochter, beiden uit Oosterhout, aangehouden. De Oosterhouter nam vanaf zijn werk in Raamsdonksveer meerdere malen CDs en DVDs mee, zonder daar toestemming voor te hebben. Zijn dochter verkocht deze goederen vervolgens op internet. De directeur van het bedrijf kreeg hier lucht van en deed aangifte van verduistering in dienstbetrekking, heling en schending van de auteursrechten bij de politie. Ze zijn meegenomen naar het politiebureau waar ze een verklaring hebben afgelegd. Beiden zijn in verzekering gesteld. Tijdens een huiszoeking in de woning van de verdachten trof de politie een hoeveelheid DVDs en CDs aan. De politie zet het onderzoek voort.

Politie zoekt getuigen van babbeltruc

RAAMSDONKSVEER: Woensdag 5 juli tussen 11.45 uur en 12.15 uur is een 82-jarige man uit Raamsdonksveer het slachtoffer geworden van een babbeltruc. De man liep met zijn rollator richting het Hoge Veer toen hij werd aangesproken door een nog onbekende man. Deze vroeg een muntstuk van 2,- te wisselen in kleingeld. Nadat het slachtoffer gewisseld had en de verdachte verdwenen was, merkte hij dat er een paar honderd euro miste uit zijn portemonnee.

De verdachte heeft een getinte huidskleur en is ongeveer 1.65 meter lang. Verder heeft hij een verzorgd uiterlijk en is hij rond de 35 jaar oud. Hij heeft bruin krullend / golvend haar. De politie wil graag in contact komen met getuigen van de diefstal of met mensen die aanslaan op het opgegeven signalement. Zij kunnen contact opnemen met politie via 0900-8844.

Auteur: Leonie van Ooijen en Ilse Matthijsen