Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom donderdag 6 juli 2006

BERGEN OP ZOOM, 6 juli 2006

Twee mannen aangehouden na bedreiging beveiligingsbeambten

BERGEN OP ZOOM: Beveiligingsmedewerkers van een pand aan de Zuid-Oostsingel hielden op woensdagavond 5 juli twee mannen aan. De twee hielden zich op het terrein van de opvang niet aan de gestelde regels en werden verzocht te vertrekken. De mannen verzetten zich hiertegen. Eén van hen probeerde een beveiligingsmedewerker aan te vallen en uitte bedreigingen. Ook de ander bedreigde de beveiligingsbeambten. De belagers zijn hierop aangehouden. Bij de aanhouding verzette het tweetal zich hevig. De politie nam de 46-jarige man en de 37-jarige man uit Bergen op Zoom mee naar het politiebureau en sloot hen in. Van de beveiligingsmedewerkers is aangifte opgenomen wegens bedreiging.

Man aangehouden voor rijden onder invloed na ongeval

BERGEN OP ZOOM: Op woensdagavond rond 23.00 uur gebeurde er een ongeval op de A58 ter hoogte van Bergen op Zoom. Een 21-jarige man uit Roosendaal moest invoegen op de rechterrijstrook vanwege de verkeerssituatie. Hierbij verloor hij de macht over het stuur en reed aan de linkerzijde van de weg tegen de vangrail. De politie werd gealarmeerd. Deze nam hem een blaastest af. Hieruit bleek dat de man gedronken had. Hem werd een ademanalyse afgenomen op het politiebureau. De uitslag hiervan was 310 ug/l, terwijl het maximum 220 ug/l bedraagt. De man is aangehouden voor rijden onder invloed. Bij het overbrengen van de verdachte werd een hennepgeur geroken. Na nader onderzoek werd in de auto van de verdachte ongeveer 300 gram softdrugs gevonden. De man is ingesloten en verhoord.

15 overtredingen geconstateerd bij snelheidscontrole

OUD KRALEN: De politie hield op woensdag 6 juli een verkeerscontrole aan de Kralen. Tussen 09.10 uur en 14.40 uur zijn in beide richting in totaal 2067 passanten gecontroleerd. Hiervan waren er 15 in overtreding.

Snelheidscontrole

OUDENBOSCH: De politie hield op woensdag 5 juli een verkeerscontrole aan de Parklaan. Tussen 15.00 uur en 16.30 uur zijn 80 personenautos gecontroleerd. Hiervan waren er 14 in overtreding. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 85 km/u, terwijl hier een maximum snelheid geldt van 50 km/u.

Twee gewonden bij ongeval A58

SINT WILLEBRORD: Op donderdag 6 juli gebeurde er even na middernacht een verkeersongeval op de A58 ter hoogte van Hoezaar. Een 22-jarige man uit Etten-Leur raakte bij een inhaalmanoeuvre het voertuig van zijn voorganger. De 22-jarige man en de bestuurder van het andere voertuig, een 62-jarige man uit Oudenbosch, belandden beiden in de sloot langs de kant van de weg. Beide bestuurders worden gewond naar het Sint Franciscus ziekenhuis gebracht. De aard van de verwondingen is onbekend.

Twee aanhoudingen na aantreffen hennepkwekerij

RUCPHEN: De politie controleerde op woensdag 5 juli een pand aan de Zundertseweg, omdat het vermoeden bestond dat hier een hennepkwekerij gevestigd was. In het pand werden 130 oogstrijpe hennepplanten aangetroffen. De bewoners van de woning, een 43-jarige vrouw en een 40-jarige man zijn aangehouden. Het energiebedrijf constateerde stroomdiefstal en zal hiervan aangifte doen. De 40-jarige man is na verhoor in vrijheid gesteld. Tegen de vrouw wordt proces-verbaal opgemaakt.

Man aangehouden na verlaten plaats ongeval

HOEVEN: De politie hield op woensdagavond 5 juli een 36-jarige man uit Quedlinburg aan nadat hij met zijn auto tegen een hek was gereden en wegliep. De man reed tegen het hek aan en parkeerde zijn auto vervolgens even verderop. Hierop liep hij weg. De politie hield de man aan en nam hem een blaastest af. Hieruit bleek at hij teveel gedronken had en hij moest mee naar het bureau. Het lukte de man niet een ademanalyse te voltooien. Daarom is er bloed afgenomen. De uitslag hiervan zal later volgen. De politie vorderde het rijbewijs van de man in en hij kreeg een rijverbod van 13 uur. Na verhoor is hij in vrijheid gesteld.

Politie op zoek naar getuigen ontvoering

ROOSENDAAL: De politie vraagt aandacht voor een vrijheidsbeneming die op donderdag 6 juli omstreeks 13.15 uur plaatsvond. Een 56-jarige vrouw uit Roosendaal stond aan de Takspui bij haar auto, toen ze door drie onbekende mannen in een auto werd geduwd. De mannen mishandelden haar door slaan en schoppen en stelden haar vragen. Ze reden met de genoemde auto vanaf de Takspui, via de van Beethovenlaan naar de Antwerpseweg. Bij de A58 werd ze de auto weer uit geduwd. Vermoedelijk omdat er sprake was van een persoonsverwisseling en de daders de vrouw hadden verward met iemand anders.
Bij thuiskomst belde de vrouw de politie. Deze was al op zoek naar de vrouw, daar getuigen de ontvoering zagen gebeuren en het alarmnummer belden. Het slachtoffer heeft zich onder doktersbehandeling gesteld vanwege onder andere letsel aan haar been. De politie heeft slachtofferhulp ingeschakeld.
De politie onderzoekt de zaak en is op zoek naar eventuele getuigen. Hen wordt verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844.

Politie doet onderzoek naar mishandeling

ROOSENDAAL: Op woensdagavond 6 juli omstreeks 22.00 uur liep een 21-jarige man uit Roosendaal in de Molenstraat. Hij voelde plotseling druk op zijn schouder en een brandend gevoel. Hij schrok en ging een horecagelegenheid binnen, waar men ontdekte dat hij een kleine verwonding op zijn schouder had. Hierop is de politie gebeld en heeft de man zich onder doktersbehandeling gesteld. Uit onderzoek blijkt dat de man vermoedelijk is beschoten met een luchtbuks. De politie heeft aangifte van poging tot zware mishandeling opgenomen van het slachtoffer. Hij hield een kleine verwonding over. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

Auteur: Inge Rijgersberg