Ingezonden persbericht


Persbericht

MegaSellers Automatisering en Utrecht geven Gratis computers aan kinderen

MegaSellers Automatisering en gemeente Utrecht bundelen krachten voor kinderen uit gezinnen met lage inkomens

Utrecht, 6 juli 2006- Gistermiddag is het startschot gegeven voor een computercursus voor kinderen uit gezinnen met een laag inkomen. Zij ontvangen gratis een gloednieuwe computer van de gemeente Utrecht en een bijbehorende cursus die gegeven wordt door leerlingen van Hogeschool Utrecht. ICT-leverancier MegaSellers heeft voor de kinderen een specifieke computer samengesteld en verzorgt de logistieke afwikkeling.

Een computer is tegenwoordig een onmisbaar leermiddel, met name op middelbare scholen. Door het project CompU4school, dat mogelijk gemaakt wordt door de gemeente Utrecht, kunnen kinderen uit Utrechtse gezinnen met een laag inkomen die komend schooljaar naar het voortgezet onderwijs gaan een gloednieuwe computer krijgen, inclusief een printer en tijdelijke internetaansluiting.

MegaSellers zal de computers in september bij de kinderen thuisbrengen. De IT-leverancier zal binnen een maand de computers op 450 verschillende adressen afleveren. Zij zullen de computers meteen installeren en uitleg geven aan de kinderen. Ook nemen zij meteen het verpakkingsmateriaal mee en verwerken dit op een milieuvriendelijke wijze.

De leveringen zullen na schooltijd tot aan het begin van de avond plaatsvinden zodat de kinderen thuis zijn om uitleg te krijgen. "Op deze manier hopen we een bijdrage te leveren aan de kennisontwikkeling van de mensen in Nederland die wat minder te besteden hebben. Zo krijgt iedereen de kans aan te sluiten op de digitale snelweg", zegt algemeen directeur Raymond Perridon van MegaSellers. "We hebben jaren ervaring opgedaan met pc-privé projecten en kunnen deze kennis goed gebruiken voor deze complexe logistieke procedure."

Al meer gemeentes hebben interesse getoond in een dergelijk initiatief.