Gemeente Oud-Beijerland

Werkzaamheden n3-a16 (kiltunnel)
In het weekend van 14 tot 17 juli voert Rijkswaterstaat onderhoudswerkzaamheden uit aan de verkeersregelinstallatie op de kruisingen van de N3 met de A16. De werkzaamheden starten op vrijdagavond 21.00 uur en duren tot maandagmorgen 05.00 uur. Het verkeer van en naar de Hoeksche Waard wordt over één rijstrook langs de werkzaamheden geleid. Weggebruikers moeten rekening houden met vertraging.

Tijdens de werkzaamheden worden de verkeerslichten en de lichtbakken vervangen. Ook de software is aan vernieuwing toe. In totaal zijn naar verwachting drie weekenden nodig voor deze werkzaamheden. In het weekend van 28 tot 31 juli en het weekend van 25 tot 28 augustus wordt er ook gewerkt.

Groot onderhoud
In 2006 en 2007 werkt Rijkswaterstaat meer aan de weg dan normaal. Dat betekent dat weggebruikers vaker met wegwerkzaamheden te maken krijgen. Het gaat om zo'n 200 projecten, van groot onderhoud, verbreding en aanleg van wegen, kleine asfaltwerkzaamheden tot het vernieuwen van bruggen en viaducten. Dit is nodig om de veiligheid op de weg en de doorstroming van het verkeer te waarborgen. Op www.vananaarbeter.nl staat actuele informatie over wegwerkzaamheden en de te verwachten hinder.