KNWV

Nieuwsbericht Zeilen

5-7-2006

Kirsten Groeneveld Provinciaal Kampioen Matchracen Noord-Holland

Woensdagavond is in Haarlem het Delta Lloyd Provinciale Kampioenschap Matchracen voor de provincie Noord-Holland gevaren. In een avond met een in kracht wisselende en draaiende wind is het team van Kirsten Groeneveld uit Haarlem als sterkste uit de strijd gekomen. De
wedstrijden zijn vlak voor de kant gevaren, waardoor het publiek de wedstrijden goed kon volgen. De moeilijke wind leverde aan de wal veel discussie op over de handelingen van de zeilers.

Deelnemers van de gastvereniging De Haarlemsche Jachtclub deden het erg goed op thuis water. De eerste halve finale tussen de teams Mark Schuurman (Amsterdam) en team Finnema werd in de derde wedstrijd beslist door winst voor Goos Finnema (Haarlem). Albert Jan Paauw werd in de tweede halve finale uitgeschakeld door team Kirsten Groeneveld (Haarlem).

In de finale streden de teams van Kirsten Groeneveld en Goos Finnenma tegen elkaar.
In de eerste finale race begonnen de teams met een duel voor de start waar team Finnema een penalty kreeg van de jury. Deze achterstand wist het team niet meer goed te maken. In de tweede race wist team
Groeneveld als beste om te gaan met de lastige wind en kwam
overtuigend als winnaar over de finish. Door goed team-work en rustig te blijven sturen konden we goed snelheid houden aldus Kirsten.

Team Groeneveld heeft zich door deze overwinning gekwalificeerd voor de finales die gevaren worden tijdens het Delta Lloyd Nederlands Kampioenschap in IJmuiden.

De overige Delta Lloyd Provinciale Kampioenschappen Matchracen vinden plaats op de volgende data en locaties, vanaf 18.00 uur:
6 juli 2006 - Provincie Overijssel / Flevoland: Het Bovenwater Lelystad
21 augustus 2006 - Provincie Zuid Holland WV de Braassem
Roelofarendsveen
23 augustus 2006 - Provincie Limburg / Gelderland: WSV Giesbeek in Giesbeek
28 augustus 2006 - Provincie Zeeland/Noord-Brabant: WSV Wolphaartsdijk in Kampenland
2 september 2006 - Open Ronde: WV het Witte Huis Loosdrecht

Internetadres: www.watersportverbond.nl/matchracen
E-mailadres:matchracen@watersportverbond.nl