Politieberichten stad Utrecht, 09.00 uur

Utrecht, 06-07-2006

Aangehouden voor diefstal auto

UTRECHT De politie heeft in de nacht van woensdag 5 op donderdag 6 juli drie mannen aangehouden op verdenking van diefstal van een auto.

Een getuige belde omstreeks 03.45 uur naar de politie omdat hij dacht dat drie mannen een auto aan het stelen waren op de Wageningseberg. Op weg naar de locatie zagen agenten een auto met drie inzittenden zonder verlichting rijden op de Wageningseberg. De auto voldeed aan het opgegeven signalement De bestuurder kreeg een stopteken en de personen werden gecontroleerd en aangehouden.

Het betrof twee mannen van 19 jaar en één van 21 jaar, allen uit Harderwijk. Op het bureau bleek dat de auto van een broer van één van de verdachten was en kapot was gegaan. Nadat de politie het verhaal gecontroleerd had konden de mannen naar huis.

Man aangehouden voor spuiten van graffiti

UTRECHT Op de Platolaan heeft de politie een man aangehouden voor het maken van een graffiti.

In de nacht van woensdag 5 op donderdag 6 juli zagen agenten tijdens de surveillance twee mannen op de hoek van de Weg tot de Wetenschap staan. Bij het zien van de agenten stapten de mannen op hun fiets en reden weg. Bij één van de mannen werd gezien dat hij een spuitbus verf in zijn hand had. Na een korte achtervolging kon één van de mannen 22 jaar en afkomstig uit Utrecht worden aangehouden. De tweede verdachte zag kans via de tuinen te ontkomen.

Op een afscheidingswand aan de Platolaan trof de politie een graffiti van 5 bij 2,5 meter aan. De man is voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Bromfietscontrole

UTRECHT Woensdagmiddag en avond heeft de politie op twee locaties een bromfietscontrole uitgevoerd.

Tussen 14.00 en 21.00 uur werd in de districten Utrecht noord en Marco Polo gecontroleerd. In totaal werden 85 bromfietsen onderworpen aan een controle. Bij 46 bestuurders was alles in orde. Voor de 39 resterende bestuurders werden 56 bekeuringen uitgeschreven voor onder andere: het hebben van een te hoge constructiesnelheid, het onverzekerd rijden, het niet dragen van de helm, slechte remmen, gladde banden en het maken van te veel geluid.