Genomineerden verkiezing Beste Groenteman van Nederland bekend

Hoofdbedrijfschap detailhandel

John Kooyman uit Barendrecht, de gebroeders Vaneman uit Alphen aan den Rijn en Natasja Kruts uit Leiden zijn doorgedrongen tot de finale van de verkiezing Beste Groenteman van Nederland in de categorie Ambulante handel. In de categorie Gevestigde handel zijn Bulters de Groentespecialist uit Haarlem, De Lange's Vitabron uit Zwartsluis en De Spruit uit Breda genomineerd voor de titel Beste Groenteman van Nederland 2006. De finale wordt gehouden op dinsdag 12 september 2006 tijdens de beurs AGF Detail in Euretco Expo Center Houten.

Na de zomervakantie krijgen de regiowinnaars een aantal juryleden al op bezoek. Nog voor die tijd zal er een videofilm worden gemaakt waarin alle facetten van het bedrijf in beeld worden gebracht. De jury wordt samengesteld uit een delegatie van de winnaars van de verkiezing Beste Groenteman van Nederland van de afgelopen jaren. Het Fruitpaleis uit Alphen aan den Rijn van de broers Vaneman werd in 2003 ook genomineerd als kanshebber voor de titel Beste Groenteman van Nederland. Dat jaar ging de titel echter naar de Gebroeders Jellesma uit Sint Nicolaasga.

Rudolph
Punten waarop de jury de kandidaten zal beoordelen zijn onder andere presentatie, inrichting, assortiment, displays, reclamemateriaal, hygiëne, productieruimten, facilitaire ruimten, personeel en ICT. De beoordeling van de jury is nog maar voor de helft bepalend voor de einduitslag. De tweede helft wordt bekend gemaakt tijdens de beurs AGF Detail die wordt gehouden op 12 en 13 september in Euretco Expo Center Houten. Onder leiding van TV-kok Rudolph van Veen, sinds twee jaar de aansprekende animator en begeleider van de Agf Vakwedstrijden, strijden de regiowinnaars om de uiteindelijke titel. De winnaar verdient een bokaal, eeuwige roem, een plaats in de jury voor de volgende verkiezing, ondersteuning bij de publiciteit en een jaar lang gratis WeightManager. Met dit softwarepakket kan de ondernemer zijn winkelweegschalen instellen en uitlezen vanaf zijn pc. Ook kan hij automatisch prijskaartjes maken, abc-analyses uitdraaien, omzetanalyses maken, factureren enz.

Koppert Cress
De verkiezing werd voor het eerst georganiseerd in 1998 en is een initiatief van Agf Detailhandel Nederland, AGF Centrum voor Kennis en Ontwikkeling, Commissie Agf Detailhandel van het Hoofdbedrijfschap Detailhandel, HBAG Groenten en Fruit, de Centrale Vereniging voor de Ambulante Handel en Vakblad Agf. Hoofdsponsor van het evenement is Koppert Cress. Vorig jaar ontving directeur Rob Baan de regiowinnaars op zijn bedrijf in Monster en verraste hen met veel productkennis en een smakelijke maaltijd die in de kas werd bereid. Overige sponsors zijn Rabobank, ENZAFRUIT New Zealand, Willem Dijk Agf, Chiquita, AGF TOTAAL, SNG, Veiling Zaltbommel, Lenstra Informatica BV en VAST.