Ingezonden persbericht


6 juli 2006

Betaalde content bij PCM nu gratis toegankelijk!

De tijd van experimenteren op internet raakt langzaam maar zeker voorbij

Computermaandblad PCM heeft met het lanceren van de nieuwe website www.pcmweb.nl definitief gekozen voor het gratis aanbieden van content online.

"Tot voor kort gingen we bij PCM veelal te beschermend om met onze content", stelt Mark Friederichs, hoofdredacteur PCM. "De lezer van het tijdschrift is gewend om voor het tijdschrift te betalen. Waarom zou je deze zelfde inhoud dan gratis weggeven? Toch hebben we dit besluit genomen, en we zijn ervan overtuigd dat dit ook de enige juiste keuze is. We zijn niet langer bang voor kannibalisatie tussen de website en het tijdschrift omdat de media totaal verschillend zijn. Internet vervangt papier niet, net zoals papier internet niet kan vervangen. De lezer zal er geen enkele moeite mee hebben, zolang je maar niet probeert om het tijdschrift in dezelfde vorm op internet te zetten maar beide media ook als aparte media behandelt. Dit is ook precies wat we met de nieuwe website beogen. Artikelen worden dus niet één op één doorgeplaatst. Dit omdat de media totaal verschillend zijn. Een blad leent zich meer voor diepgang en achtergronden, internet meer voor nieuws en korte, hapklare stukken."

Het beste voorbeeld hiervan is het PCM TestCenter. Alle hardware- en softwareproducten die PCM test, worden hierin opgenomen. Bezoekers kunnen lezen hoe PCM een product beoordeelt en wat de specificaties en de exacte testresultaten zijn. Bovendien kan iedereen zijn eigen ervaringen met het desbetreffende product toevoegen en met anderen delen. Elke dag worden nieuwe producten in de database opgenomen. In het blad worden deze producttesten als basis voor vergelijkende testen en achtergrondverhalen gebruikt.

De nieuwe website van PCM (www.pcmweb.nl) kenmerkt zich verder door een strakke, eigentijdse vormgeving, uitgebreide functionaliteit en een enorm aanbod aan actuele informatie. De site biedt tal van mogelijkheden om te reageren op en te discussiëren over de meest uiteenlopende pc-gerelateerde onderwerpen, zowel in het nieuwe gebruiksvriendelijke forum als op nieuwsberichten en de bijdragen in het redactieweblog van PCM.

----------



Ingezonden persbericht