Time : 15:48:15
Date : 06 July 2006
Sender Name: Kemin Pharma Europe

KEMIN PHARMA BESTRIJDT CLOSTRIDIUM DIFFICILE, EEN OPKOMENDE, ERNSTIGE ZIEKENHUISINFECTIE

Een behandeling met antibiotica kan de ecologische balans in het maag-darmstelsel ernstig verstoren. Dit onevenwicht kan leiden tot een overmatige groei van potentiële pathogene microorganismen wat vaak resulteert in AAD (Antibiotic Associated Diarrhea). In 15 tot 25% van de gevallen wordt AAD veroorzaakt door Clostridium difficile. Wanneer dit het geval is, spreekt men van CDAD (Clostridium difficile Associated Diarrhea). Alhoewel verscheidene immuno-depressieve therapieën kunnen resulteren in CDAD, wordt deze ziekte toch voornamelijk veroorzaakt door het gebruik van antibiotica. Het is daarom ook verassend dat CDAD zelf behandeld wordt met antibtiotica zoals metrodinazole of vancomycin. Geen wonder dat een groot aantal CDAD patiënten hervallen.

CDAD komt het meeste voor bij patiënten die in een hospitaal of in een verzorgingsinstelling verblijven Vermoedelijk omdat hier een hoger gebruik van antibiotica genoteerd wordt. Het organisme en zijn sporen overleven goed in deze omgevingen en besmette patiënten kunnen de ziekte makkelijk overdragen naar andere personen die er gevoelig voor zijn. Het feit dat Clostridium difficile een spoorvormer is en het feit dat de symptomen vaak niet opgemerkt worden bij de patienten, maken het moeilijk om deze vorm van infectie te bestrijden. Bovendien zijn er recent Clostridium difficile stammen geïsoleerd die resistant geworden zijn tegen verschillende types van antibiotica.

Kemin Pharma maakt gebruik van een alternatieve aanpak om een oplossing te bieden aan deze dringende medische behoefte. Kemin Pharma's uniek en gepatenteerd biotherapeuticum KPE02004001 doodt Clostridium en andere pathogenen zoals Campylobacter of Helicobacter pylori op een selectieve manier. Daarenboven hebben in vitro testen aangetoond dat KPE02004001 actief is tegen C. difficile NAP1/027. Deze stam is gerelateerd aan verschillende dodelijke opstoten van CDAD in ziekenhuizen in Canada, de USA., Engeland en Nederland. Deze dodelijke stam NAP1/027 produceert vele toxines en is resistent tegen fluoroquinolon antibiotica. De ongewoon hoge frequentie en het ernstige karakter van hospitaal-gerelateerde aandoeningen en het onverwachte voorkomen van bevolkings-gerelateerde aandoeningen wijzen in de richting van nieuwe, kwaadaardige stammen.

Het biotherapeuticum KPE02004001 is niet schadelijk voor gezonde bacterieën zoals lactobacilli, in tegendeel, dit biotherapeuticum stimuleert de groei van lactobacilli en stimuleert het immuunsysteem.

Kemin Pharma heeft uitgebreide veiligheids- en toxiciteitsstudies gedaan met dit nieuwe product, en zelfs bij 5000 mg/Kg lichaamsgewicht werd geen toxiciteit waargenomen. Zoals voorgeschreven door de wet, werd het product eerst getest bij gezonde vrijwilligers. Deze proef toonde duidelijk aan dat zij het product zeer goed konden verdragen. In vivo diermodellen, die de CDAD condities in mensen nabootsen, hebben aangetoond dat dit unieke product even efficient is als vancomycin, maar dat het nagenoeg geen nevenwerkingen heeft die geassocieerd worden met het antibioticum. Kemin Pharma heeft toelating van het Ministerie van Volksgezondheid om een dubbel-blinde, placebo-gekontroleerde klinische test met CDAD patiënten op te starten. Men verwacht dat deze resultaten in dezelfde lijn zullen liggen als die van de diermodellen.

Kemin Pharma hoopt dat dit product uiteindelijk een veilig en zeer efficient antwoord zal zijn op de sterke medische behoefte die veroorzaakt wordt door AAD en in het bijzonder door CDAD. Kemin Pharma werd opgericht in januari 2001, als een private, onafhankelijke onderneming die deel uitmaakt van de internationale Kemin Industries Group. Hun missie bestaat uit het ontwikkelen van nieuwe, unieke, antimicrobiële compounds of concepten die actief zijn tegen bacteriën, virussen, schimmels of tegen protozoa, die een aanzienlijke medische behoefte in gans de wereld vertegenwoordigen.

Dr. Benedikt Sas
Kemin Pharma bvba
014/36.91.60

URL: (None)
Picture: (None)
Attachments: (None)

Translations:

Link to Press Release - NL Link to Press Release - UK