Gemeente Barendrecht

Persbericht gemeente Barendrecht

Aanpak reïntegratie succesvol

BARENDRECHT (woensdag 6 juli 2006) ­ In de eerste zes maanden van 2006 is door een succesvolle aanpak van de reïntegratie van 54 uitkeringsgerechtigden in de gemeente Barendrecht de uitkering in het kader van de Wet werk en bijstand beëindigd. Voor 23 uitkeringsgerechtigden en 2 niet- uitkeringsgerechtigden is een baan gevonden met behulp van begeleiding en bemiddeling van Four- staR Reïntegratieservice BV. De begeleiding van FourstaR bestaat deels uit scholing en training van de uitkeringsgerechtigden, waardoor de mogelijkheden op passend werk sterk vergroot worden.

Vanaf 1 januari 2006 heeft de gemeente Barendrecht de reïntegratietaken ondergebracht bij FourstaR Reïn- tegratieservice B.V. De medewerkers van FourstaR zijn gehuisvest in het gemeentehuis van Barendrecht. Hierdoor is er sprake van korte lijnen en een intensieve samenwerking tussen het reïntegratiebedrijf en de klantmanagers van de afdeling Sociale Zaken.

Samenwerking Barendrechtse organisaties
Reïntegratieactiviteiten worden aangeboden aan alle uitkeringsgerechtigden, niet-uitkeringsgerechtigden en Anw-ers (uitkeringsgerechtigden op grond van de Algemene nabestaandenwet) binnen Barendrecht, met als doel zo snel mogelijk terug te keren naar de arbeidsmarkt. Niet alle uitkeringsgerechtigden kunnen op korte of langere termijn uitstromen naar reguliere arbeid. Om in die gevallen een sociaal isolement te voorkomen wordt sociale activering aangeboden. De gemeente Barendrecht heeft in het tweejarig contract met Fourstar de samenwerking met organisaties als Drechtwerk en Barendrechtse maatschappelijke organisaties bena- drukt.

Noot voor de pers,