Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
Amsterdam, 6 juli 2006

Landmijnopsporende ratten-plan uit Tanzania door naar finale competitie ondernemerschap en armoedebestrijding

Tropische chocolade uit Bolivia, bewegende boeken uit India, landmijn opsporende ratten uit Tanzania, ecotoerisme in Indonesië en Peru, energiebesparende technologie uit Ethiopië en Papua Nieuw Guinea. Dit is een greep uit de 25 plannen die vandaag geselecteerd zijn voor de finale van de Business in Development (BiD) Challenge, de internationale bedrijfsplancompetitie voor armoedebestrijding in ontwikkelingslanden. Uit 903 plannen werden 25 finalisten gekozen vanwege hun meest kansrijke businessplan. Vijf ondernemers wonen in Nederland.

Finaleweek op hoofdkantoor Rabobank
Van 23 tot en met 30 september komen de finalisten, 18 mannen en 7 vrouwen, naar Nederland voor de BiD Challenge Finalist Week. De week wordt op 29 september feestelijk afgesloten met de BiD Challenge Marketplace en Award Event op het hoofdkantoor van de Rabobank in Utrecht. Tijdens dit event kunnen de finalisten en andere BiD Challenge-ondernemers zich presenteren aan potentiële investeerders en worden de winnaars bekend gemaakt. De BiD Challenge Jury verdeelt het prijzengeld van ¤150.000 onder de beste plannen, op baasis van een persoonlijke evaluatie met maximaal ¤25.0000 per ondernemer.

Ondernemerschap als instrument voor armoedebestrijding De BiD Challenge is een internationale bedrijfsplancompetitie voor armoedebestrijding en ondernemerschap in ontwikkelingslanden. De Challenge is een initiatief van het Business in Development-programma van NCDO en wordt ondersteund door 26 Nederlandse bedrijven en organisaties zoals Rabobank, FMO, ICCO en het Ministerie van Buitenlandse zaken.



Ingezonden persbericht