Gemeente Tilburg

Datum
6 juli 2006

Loonkostensubsidie voor werkgevers

Meer arbeidsperspectief voor mensen in uitkering

De gemeente ondersteunt per juli werkgevers met een loonkostensubsidie en begeleiding voor mensen die in een uitkeringssituatie zitten. Wethouder Gon Mevis (sociale zaken): "We vinden het belangrijk om deze mensen arbeidsperspectief te bieden. Ze maken vaak weinig kans op een baan door vooroordelen of gebrek aan werkervaring. In het kader van Maatschappelijk Ondernemen, waarin mensen een kans bieden één van de uitgangspunten is, spreken we werkgevers in Tilburg aan op hun verantwoordelijkheden."

De gemeente stelt een loonkostensubsidie ter hoogte van de netto-uitkering beschikbaar aan werkgevers die bijstandsgerechtigden in dienst nemen. Het gaat hier om mensen die niet zo makkelijk (weer) aan het werk komen. Met de loonkostensubsidie hoopt de gemeente werkgevers te stimuleren om de kandidaten een dienstverband aan te bieden. De subsidie is tijdelijk en duurt maximaal één jaar. Het uiteindelijke doel na een jaar is een vast dienstverband voor de werkzoekende. Indien gewenst of noodzakelijk worden de werkgever en werknemer gedurende het eerste jaar ondersteund en begeleid door een reïntegratiebureau.

Werkgevers die een vacature vrij hebben (zowel regulier als gesubsidieerd), nemen contact op met de Matchings Unit van de gemeente Tilburg (013-542 98 02). Meer informatie over de nieuwe vorm van loonkostensubsidie kunt u krijgen bij de Helpdesk gesubsidieerde arbeid (013-4641931).

Voor de pers:
Brugt Groenevelt, Bestuurswoordvoering, telefoon 013 542 83 33 Kim Verbruggen, Themacommunicatie, telefoon 013 542 95 00


---- --