Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Letselschadespecialist Van Ameyde blij met code, maar wil ook digitaal dossier Gedragscode letselschade nog niet transparant genoeg voor slachtoffers

Rijswijk, 6 juli 2006 - De Gedragscode Behandeling Letselschade is goed, maar nog niet compleet. Letselschadespecialist Van Ameyde vindt dat alle betrokken partijen bij letselschade meer mogelijkheden moeten krijgen om een zaak te volgen. Dat kan door de code uit te breiden met een digitaal dossier waarin correspondentie over een zaak voor alle betrokken partijen toegankelijk is. Ook medisch adviseurs zouden in deze constructie hun informatie moeten delen, met inachtneming van privacywetgeving. Volgens Joop Bood, directeur van Van Ameyde krijgen slachtoffers zo meer inzicht en worden zaken sneller afgehandeld. "Een uitzondering voor medisch adviseurs is onnodig. Temeer omdat juist de medische rapportages vaak leiden tot discussie en dus vertraging."

Demissionair minister Donner nam donderdag 6 juli de Gedragscode Behandeling Letselschade in ontvangst. De gedragscode is een initiatief van organisaties uit de letselschadewereld en is opgesteld door de Universiteit van Tilburg. Doel van de code is om letselschadezaken sneller en efficiënter te behandelen. De code is geen wet. Een Permanente Organisatie gaat de naleving stimuleren. Van Ameyde ondersteunt die aanpak, maar was ook hier graag een stap verder gegaan. Bood: "Alle professionele behandelaars die de code ernstig overtreden zouden eigenlijk een sanctie moeten krijgen, na herhaaldelijke fouten moet je organisaties wellicht zelfs weren. Zo verdwijnen op termijn niet bonafide schaderegelaars uit de beroepsgroep."

Minder kosten
De Van Ameyde Groep zelf is momenteel in een vergevorderd stadium met de ontwikkeling van een computersysteem waarbinnen al haar Europese kantoren claims kunnen afhandelen. Een logisch volgende stap is om het digitale dossier ook toegankelijk te maken voor slachtoffers en haar adviseurs. De toename van de transparantie door invoering van een digitaal dossier heeft volgens Bood niet alleen voordelen voor slachtoffers, maar ook voor verzekeraars. "Dankzij zo'n dossier zijn alle partijen altijd op de hoogte van actuele ontwikkelingen. Hierdoor worden zaken uiteindelijk sneller afgehandeld wat resulteert in lagere behandelkosten en een betere schadebeheersing." Over Van Ameyde Groep
De Van Ameyde Groep is marktleider op het gebied van internationale verkeers- en letselschaderegeling. Van Ameyde Interschade treedt op als externe schade-afwikkelaar voor verzekeraars en wagenparkbeheerders. Met een marktaandeel van 15% is Van Ameyde Interschade de grootste internationale schaderegelaar op het gebied van motorrijtuigenverzekeringen in Nederland. Daarnaast is het bedrijf gespecialiseerd in Personenschade, Fleetclaims en Buitenlandschade. Van Ameyde Interschade BV is onderdeel van de Van Ameyde Groep die vertegenwoordigd is in alle landen van de EU.

Voor meer informatie: www.vais.nl

///