Gemeente Doetinchem

Raad beveelt Kaiser aan als burgemeester van Doetinchem


-6 juli 2006-
De gemeenteraad van Doetinchem beveelt de heer H.J. Kaiser aan bij de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties ter benoeming in de functie van burgemeester. Dit is de conclusie na de bespreking van het advies van de vertrouwenscommissie in de gemeenteraadsvergadering van 6 juli 2006.

Drs H.J. Kaiser was eerder burgemeester van Margraten (1986-1992) en van Roermond (1992-2002). De afgelopen vier jaar heeft Kaiser als adviseur gewerkt voor Rijnconsult en zich met name bezig gehouden met sturingsvraagstukken van non-profitorganisaties. Hiertoe koos hij om een aantal jaren zijn bestuurlijke ervaring op een creatieve manier verder te ontwikkelen. Na vier jaar wil hij terug naar de lokale wortels, als bestuurder, dicht bij de mensen. Herman Kaiser is Limburger van geboorte (Heerlen, 1954) en stuurde politicologie aan de KU Nijmegen. Kaiser is lid van het CDA.

Als gevolg van de benoeming van mevrouw M. Horselenberg tot burgemeester van Lelystad is het burgemeestersambt van Doetinchem per 1 februari 2006 vacant. Op 6 maart 2006 stelde de gemeenteraad in het bijzijn van de commissaris van de Koningin een profielschets vast. De minister van Binnenlandse Zaken heeft vervolgens door middel van een oproep van 13 maart 2006 in de Staatscourant de vacature opengesteld. Daarop hebben 22 kandidaten gesolliciteerd.

Overeenkomstig de Verordening op de vertrouwenscommissie is een commissie gevormd. Deze was samengesteld uit: K. Kuiper (voorzitter), L. van der Meijs, R. de Redelijkheid, F. van Doesum, H. Wubbels, P. Koning, H. Moïze de Chateleux, D. Bos en A. Heij.