3 e persbericht van donderdag 6 juli 2006

Eindhoven, 06-07-2006 o Berichten uit de regio

Eindhoven: Politie houdt verdachte inbraak aan

Donderdag rond 17.25 uur is op de Chaussonstraat een 18-jarige man uit Waalre aangehouden. Bij de politie kwam de melding binnen dat op de Hoogstraat een inbraak in een woning had plaatsgevonden. De twee daders gingen er vandoor en renden de Laagstraat in. Agenten gingen op zoek in de wijk en troffen een van de verdachten aan op een grasveld. Toen de man door de agenten aangesproken werd ging hij er vandoor. Ze vonden hem op het dak van een schuur in de Chaussonstraat en konden hem aanhouden. De tweede verdachte wist te ontkomen. De man uit Waalre is de cel ingegaan voor verder onderzoek.

Eindhoven: Politie houdt mannen aan in gestolen auto

Op de Kanaaldijk Noord zijn donderdag rond 11.35 uur een 33-jarige en een 40-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. Agenten zagen de mannen over de Kanaaldijk Noord rijden in de auto. De auto bleek als gestolen geregistreerd te staan. De 33-jarige man is ingesloten voor verder onderzoek. De 40-jarige man is na verhoor heengezonden.

Eindhoven: Vrouw gewond bij ongeval

Op de Willem de Zwijgerstraat is donderdag rond 18.10 uur een 62-jarige vrouw uit Eindhoven gewond geraakt bij een ongeval. Een 45-jarige automobilist uit Eindhoven reed over de Willem de Zwijgerstraat in de richting van de Karel de Grotelaan. De vrouw fietste op het fietspad in dezelfde richting. De automobilist stopte om een passagier uit te laten stappen. Toen de 18-jarige passagiere uit wilde stappen fietste de vrouw tegen de deur van de auto en kwam daardoor ten val. Zij is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis.

Deurne: Snelheidscontrole

Donderdag tussen 11.00 en 13.00 uur is op de Vlierdenseweg door de politie gecontroleerd op snelheid. Van de 610 gecontroleerde voertuigen reden er 91 harder dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid was 78 km/u.

Valkenswaard: Politie houdt illegale plakster aan

Een 34-jarige vrouw uit Breda is donderdag rond 15.40 uur aangehouden op de Luikerweg. Zij werd op heterdaad betrapt bij het plakken van posters op een plek waar dat niet is toegestaan. De vrouw is na verhoor heengezonden. Tegen haar is proces-verbaal opgemaakt. Haar plakmaterialen zijn in beslag genomen.

Valkenswaard: Politie houdt man met gestolen fiets aan

Op de Markt is donderdag rond 13.20 uur een 17-jarige man uit Eindhoven aangehouden. Hij wordt er van verdacht eerder die dag een fiets gestolen te hebben bij een woning aan de Valkenierstraat. De eigenaar van de fiets zag de fietst bij een horecagelegenheid op de Markt staan en alarmeerde de politie. De Eindhovenaar is ingesloten voor verder onderzoek.